Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vodič zrazil chodca s 3,65 promile, vypýtal si na polievku
Zdielať na

Vodič zrazil chodca s 3,65 promile, vypýtal si na polievku

MICHALOVCE / Ľudia sú pre peniaze schopní urobiť naozaj čokoľvek. Presvedčil sa o tom vodič, ktorý zrazil chodca. Ten po nehode vyrukoval s naozaj netradičnou požiadavkou. Od šoféra žiadal peniaze ako odškodné za ujmu na zdraví. K takejto kurióznej nehode došlo v nedeľu večer na jednej z Michalovských ulíc. Chodec mal navyše problém s pitným režimom, nafúkal vyše 3,5 promile.

Vodič ho zbadal v poslednej chvíli

Chodec, ktorý mal mať na sebe tmavé oblečenie, prechádzal cez cestu. Vodič ho zazrel až v poslednej chvíli a zrážke už nemohol zabrániť. "Zbadal som ho v strede cesty asi tak dva metre pred autom. Začal som brzdiť, ale bohužiaľ som už nedobrzdil," hovorí vodič auta.

Pod kolesami auta ale zrejme chodec neskončil nešťastnou náhodou, ako sa na prvý pohľad zdalo. Navyše bol aj poriadne potužený alkoholom, takže odvaha mu rozhodne nechýbala. "On akoby schválne chcel, aby ho zrazilo auto, pretože keď bol zrazený tak bol sčupený a potom keď sme prišli k nemu, tak akoby sa prebral," opisuje situáciu spolujazdec.

Vypýtal si peniaze na polievku

"Chodec bol na mieste dopravnej nehody podrobený dychovej skúške s výsledkom 3,65 promile," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice. Vodič bol z toho čo sa stalo poriadne zdrvený. Chodcovi sa snažil pomôcť, no ten ho šokoval neuveriteľnou požiadavkou. Vypýtal si od neho peniaze ako odškodné za to, že ho zrazil. "Sa ma spýtal, či mu dám 20 euro na polievku," tvrdí vodič auta.

Jeho ponuku v momente odmietol a ihneď zalarmoval záchranku aj políciu. Ak by to neurobil, mal by z toho on sám poriadne veľký problém. "Účastník dopravnej nehody je povinný ohlásiť dopravnú nehodu policajtovi. V opačnom prípade mu hrozí sankcia až do výšky 800 eur a zákaz činnosti od 1 do 5 rokov," uviedla Mésarová.

Podgurážený muž peniaze síce nedostal, no napriek tomu si na polievke pochutná v Michalovskej nemocnici. Skončil tam totiž s ľahšími poraneniami. "Nič vážne mu nie je. Nevyzerá, že má niečo zlomené, ale spomínal, že ho bolí hlava, asi z toho ako dopadol na zem," hovorí vodič auta. "Zo zavinenia dopravnej nehody je podozrivý chodec, ktorý porušil ustanovenie o chodcoch," dodala Mésarová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy