Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zlodeji dobili strážnika (47). Pred súdom stratlili pamäť
Zdielať na

Zlodeji dobili strážnika (47). Pred súdom stratlili pamäť

PREŠOV / Trojica zlodejov starého železa, ktorí napadli strážnika, skončila za mrežami. Do väzby ich poslal sudca. Tam budú čakať na rozsudok v prípade brutálneho útoku vo firme v Lipanoch. Strážnik dostal železnou tyčou do hlavy a keď už ležal na zemi, kopali do neho.

Preskočili dvojmetrový plot

47-ročný SBS-kár František na osudnú službu len tak ľahko nezabudne. Vybral sa po tme na obchôdzku. Po útoku zlodejov železa skončil v nemocnici. Je doráňaný, dobitý a otrasený.

"Kopali ma, fyzicky ma napadli," hovorí napadnutá ochrankár. Boli traja. Do firmy sa dostali po tom, ako preskočili dvojmetrový betónový plot. Strážnik František im prekazil nekalý kšeft, takmer na to doplatil životom. Pomoc si musel zavolať sám. Z posledných síl, po údere železnou tyčou a kopancov do hlavy, s otrasom mozgu, zlomenou lícnou kosťou a narazenými rebrami.

To nie ja, to ten druhý

Najmladší zo zlodejov má iba 23 rokov. Všetci majú na krku obvinenie. Sudca ich nekompromisne poslal za mreže. "Vo všetkých prípadoch bol spracovaný návrh na väzbu, sudca návrhom vyhovel," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Každý jeden z nich tvrdí, že je v tom nevinne. Priznali, že do firmy síce išli po staré železo, len niet toho vinníka, ktorý napadol strážnika. Na súde to tak vyzeralo ako v materskej škole. Obhajovali sa štýlom - to nie ja, to ten druhý.  

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy