Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Teror cez SMS: Anna, zabijem ťa za bieleho dňa!
Zdielať na

Teror cez SMS: Anna, zabijem ťa za bieleho dňa!

MARGECANY / Žena z Margecian v okrese Gelnica už niekoľko dní dostáva výhražné sms-ky. Chlapci už vyštartovali z Popradu za tebou. Otvor im, lebo vôjdu cez zatvorené dvere. Toto je stručný obsah len jednej z nich. Ďalšie naberajú na obrátkach a nechýbajú ani vyhrážky spojené so smrťou. Pani Anna chce preto spísať závet.

Strach a teror

Žena zažíva teror od svojho bývalého švagra už niekoľko rokov. V posledných dňoch jej začali chodiť aj výhražné sms-ky. Problémom je dom, ktorý zdedila. Ten kvôli rodinným problémom prepísala na svoju sestru. Sestrin exmanžel sa ho teraz snaží predať. "Nemá na to právo ani po právnej ani po morálnej stránke. Tak začal s vyhrážkami. Najprv slovne útoky a potom vyhrážky cez sms-ky," hovorí pani Anna.

Sms-ky mali rôzny obsah, nám pani Anna ukázala tri. V každej písal muž vyhrážky. Raz likvidáciou na ulici, potom zase chlapcami z Popradu. "Napísal, že je 100-krát horší a dokáže nám ublížiť. Bojím sa o svoj život a o život svojej dcéry, lebo sa nám stále vyhráža," hovorí o svojom strachu pani Anna.

Anna spisuje závet

Počas jednej noci im začala neznáma osoba trieskať na vchodové dvere. Svedkom incidentu bol aj sused. "Pýtam sa ho, čo tu trieskaš? Čo tu chceš? Pýtal sa ma kde je tá žena, že ju zabije. Ešte chvíľu chodil pred vchodom a potom zmizol preč," opisuje incident sused.

"Gelnickí policajti v danej veci prijali trestné oznámenie a skutok prešetrujú ako podozrenie z prečinu nebezpečného vyhrážania," uviedol hovorca Krajskej polície v Košiciach Alexander Szabó. Pani Anna je z tohto konania svojho exšvagra zúfalá. Podľa jej slov pravidelne sleduje aké autá a ľudia sa v okolí ich bytovky pohybujú. Keďže si myslí, že muž svoje vyhrážky je schopný aj uskutočniť, chystá sa navštíviť notára, aby spísala závet.

Pomôže polícia?

"V živote som sa takto nebála. Môže urobiť čokoľvek a kdekoľvek. Ak to neurobí on, môže si na to nájsť ľudí," dodáva pani Anna. Pani Anna je zúfalá. Nevie, kto jej pomôže v prípade ak sa o niečo pokúsi.

Nápomocní by jej mali byť policajti. "Polícia je pripravená kedykoľvek pomôcť občanom v núdzi, najmä ak ide o ohrozenie na živote, zdraví, osobnej slobode či majetku," dodal Alexander Szabó.

Téme sa venuje reportér Matúš Gavlák. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy