Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nehoda na hodoch. Parašutista sa zrútil do záhrady
Zdielať na

Nehoda na hodoch. Parašutista sa zrútil do záhrady

CÍFER / V obci Cífer neďaleko Senca došlo k nešťastiu. Na hodových slávnostiach vyskakovali z lietadla dvaja parašutisti. Jeden však zrejme urobil chybu a zrútil sa na zem.

Pristáť mali na futbalovom ihrisku

Obaja parašutisti vyskočili z lietadla a mali pristáť uprostred futbalového ihriska. K nešťastiu došlo okolo druhej hodiny popoludní. Jeden z mužov, Francúz (47) žijúci dlhodobo na Slovensku sa zrútil priamo do záhrady pár desiatok metrov od trávnatej plochy.

"Tu som ho odmotával z tej zeliny," hovorí svedok. Viacerí svedkovia utekali mužovi na pomoc a zavolali záchranku. Muža sa pokúšali oslobodiť od zamotaného padáku a poskytnúť mu prvú pomoc. "Najprv nič, som sa zľakol, že je úplne zle, potom začal chrčať. Vtedy som si všimol aj tú nohu, sanitka tu bola v priebehu niekoľkých minút," hovorí svedok.

Muža (47) previezol vrtuľník na Kramáre 

Jeho vážne zranenia si vyžadovali urýchlený prevoz do nemocnice. "Vrtuľník previezol muža s fraktúrou dolnej končatiny, úrazom hlavy a v bezvedomí do nemocnice na Kramároch," uviedol Boris Chmel, hovorca OS ZSS SR.

Muž mal veľké šťastie, zrútil sa do trávy len pár metrov od železných konštrukcií. "Príčiny nešťastia vyšetrujeme ako ublíženie na zdraví z nedbanlivosti," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Podľa našich informácií sa údajne parašutistovi po výskoku z lietadla padák otvoril. Mal sa vraj otočiť na druhú stranu smerom k futbalovému ihrisku. To mu zrejme nevyšlo a smeroval na stranu opačnú a zrútil sa na zem.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa/Lidové noviny/TOMAS HAJEK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy