Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Opitého úradníka prijali, aby ho následne vyhodili
Zdielať na

Opitého úradníka prijali, aby ho následne vyhodili

BRATISLAVA / Keď opitý štátny úradník havaroval v služobnom aute, policajti mu namerali takmer dve a pol promile alkoholu. Istý čas na úrade nepracoval, ale teraz sa do svojho úradu opäť vrátil. A asi neuveríte prečo...

Nehodu zatajil, a tak ho vrátili späť

Analytik Kriminálneho úradu Finančnej správy prišiel do práce a požiadal o odchod do výsluhového dôchodku. Štát to musel akceptovať. Potom ale zistili, že nehodu zatajil, a tak ho pekne vrátili späť.

"Šedivý je momentálne zamestnanec finančnej správy vo výpovednej lehote," povedala Patrícia Macíková z Finančného Riaditeľstva. Dôvodom, prečo sa vrátil späť je niečo, čo vám vyrazí dych. Museli ho prijať, aby ho mohli vyhodiť.

Nemá nárok na odstupné, ani na plný dôchodok

"Nakoľko však vyššie menovaný hrubým spôsobom porušil pracovnú disciplínu, pristúpila finančná správa k jedinému možnému riešeniu," dodáva Macíková.

Tým je, že mu dali výpoveď. Tým vraj dosiahli, že nemá nárok na odstupné, ani plný dôchodok. Absurdnú situáciu vraj spôsobil fakt, že nehodu na služobnom aute pod vplyvom alkoholu cestou do práce zamlčal. "Tieto skutočnosti boli dôvodom na zrušenie rozhodnutia o uvoľnení pána Šedivého na jeho žiadosť a následné riešenie jeho prepustenia podľa úplne iných kritérií," hovorí Macíková.

Celkovo by ho nehoda, aj to, že ju nadriadeným zatajil, malo vyjsť na 13 000 eur. A nielen to. "Dopravnú nehodu naďalej vyšetrujeme. V najbližších dňoch polícia ukončí vyšetrovanie s návrhom prokurátorovi na konanie o dohode o vine a treste," dodáva hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy