Skoro jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tak to je iný majsterko! Fúra dreva mu trochu zvlhla...
Zdielať na

Tak to je iný majsterko! Fúra dreva mu trochu zvlhla...

BRESTOV / Muž z Brestova sa vybral do lesa na drevo. To naložil do dodávky, ktorá toho pamätá naozaj veľmi veľa a ktorá bola bez evidenčných čísel. A aby domov náhodou nepriviezol dreva málo, k vozidlu ešte pripojil aj prívesný vozík. Výsledkom tejto jeho stratégie bol fakt, že spolu s dodávkou skončil zaparkovaný v rybníku...

Na miesto okamžite prišli aj potápači z humenskej záchrannej brigády. Na začiatku totiž vzniklo podozrenie, že vo vozidle sa môže nachádzať zakliesnená osoba.

Ako mu také čosi napadlo...

Na ceste však už čakal poriadne nervózny vodič. Ten mal čo robiť, kým sa vôbec prebrodil na breh. Polovicu dodávky mal totiž vo vode, vrátane zatopenej kabíny. Muž si naložil drevo nielen do prívesného vozíka, ale zaplnenú ním mal aj celú dodávku. Cestou zo svahu už pravdepodobne nedokázal zabrzdiť, zdemoloval plot a s nákladom skončil v rybníku. "Ja som len zvedavá koľko tam bude mať dreva. To ako mu napadlo toto tam naládovať a ísť dole kopcom," - slová jednej z miestnych obyvateliek boli veľavravné.

Dodávka ťažká ako slon...

Hasiči najprv pozhadzovali drevo z vozíka, odpojili ho a auto chceli pomocou navijaku vytiahnuť. Dodávka sa však do rozmočených brehov stále viac a viac zabárala. "Nebolo možné vytiahnuť celú súpravu naraz. Zásah sťažoval zlý terén a ešte aj to, že auto bolo aj vnútri doplna naložené drevom," vysvetľuje Radoslav Tovarňák, veliteľ zásahu HaZZ Humenné. "Treba vybrať drevo, ktoré je vzadu, lebo to auto je šesťkrát ťažšie, než v skutočnosti," pridala logický postreh miestna žena.

Schytal to novučičký plot

Zúfalí majitelia areálu už mali v rybníku všeličo, a práve preto tu minulý týždeň v piatok postavili tento vysoký plot. Nezabralo. Hovorí manželka majiteľa areálu Beáta Račková: "Toto isto nemá "estékáčku" ani nič. Oni na sto percent všetci nemajú povolenie, tu si chodia ťahať drevo načierno." Miestnych však dodávka v rybníku neprekvapila. Presne na Nový rok tu totiž našli podobne zaparkované auto: "Včera som tadiaľto išiel a tak si hovorím, že dokedy bude ten plot celý. Či ho niekto autom nezoberie to rybníka. No a dnes toto..."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Dodávka_drevo_rybník

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy