Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kruté zastrašovanie. Maslák oživil zabudnuté praktiky...
Zdielať na

Kruté zastrašovanie. Maslák oživil zabudnuté praktiky...

ZLÍN / S mužom, ktorého má polícia označovať za bossa považsko-bystrického podsvetia Miroslavom Maslákom pokračovali súdne pojednávanie v Zlíne. Po tom, ako utiekol na Moravu, terorizoval v tomto meste miestnych podnikateľov. Pojednávanie aj v stredu sprevádzali mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

Podľa polície mal Miroslav Maslák mal podľa polície zastrašovať ľudí extrémnym spôsobom. "To jeho jednanie bolo zákerné a veľmi nepríjemné. Nikto nevedel, čo od neho môže očakávať," uviedla Jana macalíková, hovorkyňa zlínskej polície.

Polícia chce zastrašiť drsných chlapov

Príkladom bola snaha, keď chcel získať miesto ochranky na jednej zlínskych diskoték. "Podľa mňa je to všetko postavené na domnienkach polície," hovorí jeden zo spoluobžalovaných. Keď majiteľ odmietol ponuku, do jeho klubu prišlo asi 50 už na prvý pohľad drsných chlapov a práve aj pre takýchto Maslákovych priaznivcov polícia pristúpila k mimoriadnym bezpečnostným opatreniam. "Chceme ich zastrašiť, aby sa ničoho nedopustili," dodala Macalíková. 

Maslák sa aktívne bránil aj pri zatýkaní políciou koncom minulého roka. Agresívny bol aj počas vyšetrovania. "Keď sa mu brali odtlačky prstov a DNA museli ho držať niekoľkí policajti," uviedla Macalíková.

Maslák zostáva vo väzbe

Na stredajšom hlavnom pojednávaní sa rozhodovalo o námietkach, ktoré Maslák podal a aj o jeho žiadosti o bezplatnú obhajobu, ktorú mu súd zamietol.

Údajný mafián sa dokonca chcel  dostať z väzby na slobodu. "Súd rozhodol o tom, že obvinený zostáva naďalej vo väzbe a bol mu zamietnutý aj návrh na prepustenie z väzby," uviedol hovorca krajského štátneho zastupiteľstva v Zlíne Roman Kafka. Už v pondelok bude proces pokračovať a vypovedať majú poškodení svedkovia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/MAFRA/Dalibor Glück

Súvisiace články

Najčítanejšie správy