Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Keď policajt rieši motorkára dohovorom. Priateľsky
Zdielať na

Keď policajt rieši motorkára dohovorom. Priateľsky

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Na spravodajských portáloch vyvolalo búrlivú diskusiu video, na ktorom policajt zastavil rýchlo idúceho motocyklistu. Namiesto pokuty dostal priateľské potľapkanie po pleci a mohol ísť ďalej. Všetko sa odohralo ešte v sobotu na vjazde do Liptovského Mikuláša. Informáciu ako prvé priniesli topky.sk.

Pozor! Prirúti sa motorka

Policajt ruka v ruke s motorkármi? Tak nejako to vyzerá v Liptovskom Mikuláši, kde sa minimálne jeden milovník dvojkolesových tátošov môže po cestách preháňať neobmedzene. Prekročenie rýchlosti a prelepená ŠPZ-tka? Pre hliadkujúceho policajta žiaden problém, previnilec v prilbe si vyslúži len potľapkanie po pleci a môže trieliť ďalej, píšu topky.sk.

Zvuk idúceho motocyklistu upútal pozornosť náhodného svedka. Ten zachytil priebeh následnej policajnej kontroly na svoj mobilný telefón. Policajt skontroloval motocyklistovi doklady, zjavne si všimol aj prelepenú tabuľku s evidenčným číslom. Pokutové bločky však nevytiahol.

Svedok: Nebola to 50-tka!

Svedok udalosti opísal pre portál topky.sk svoje dojmy z celej kontroly takto:
"Ako je jasne vidieť, motorkár určite nešiel 50 km/h a musel sa poznať s policajtom, keďže ho potľapkal po pleci."

Konaním policajnej hliadky sa dnes zaoberalo oddelenie kontroly zo Žiliny. Podľa vyjadrenia polície celá situácia nebola ani zďaleka taká dramatická, ako ju opísal svedok. "Motocyklistu policajti nezastavovali, nakoľko ten pri príjazde k policajnej hliadke sám spomalil a zastavil," povedal krajský hovorca Radko Moravčík.

Policajné vysvetlenie: Problémová tabuľka

A to s tým, že dopravní policajti počas kontroly vodiča zistili núdzovo uchytenú tabuľka s evidenčným číslom. "Lepiacou páskou, avšak pri pohľade zozadu bola čitateľná," dodal.

Bolo teda len na rozhodnutí policajta, či dá motocyklistovi pokutu. Alebo, ako sa aj stalo, vyrieši vec napomenutím a ušetrí motocyklistovi niekoľko desiatok eur...

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

topky.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy