Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Záhadná smrť. Muža (†57) našli s poranenou hlavou
Zdielať na

Záhadná smrť. Muža (†57) našli s poranenou hlavou

SNINA / Záhadné úmrtie. 57-ročný Sninčan odišiel na pivo a domov sa už nevrátil. Našli ho ležať na zemi s poranenou hlavou. Muž po pár dňoch zomrel. Pitva ukázala, že k jeho zraneniam mohlo dôjsť aj cudzím zavinením.

Jozef (57) žil v dome so svojou 86-ročnou matkou. Tá ho naposledy videla pred niekoľkými dňami, keď odišiel na pivo. O pár hodín neskôr ho našli ležať na zemi pred jednou zo sninských ubytovní. Privolaní záchranári mu ošetrili poranenia na hlave.

Spadol na schodoch

Čo sa dialo po Jozefovom odchode z domu príbuzní netušia. "Ku komu išiel, s kým bol, čo robil. a čo vám povedia jeho kolegovia," hovorí pani Mária, Jozefova matka. "Pacient údajne spadol na schodoch. Muž bol síce pokojný, ale pod vplyvom alkoholu," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová.

Kým so zcáhranármi ešte komunikoval, jeho matka tvrdí, že v nemocnici s ním už hovoriť nemohla. "On nerozprával, on prišiel akoby do bezvedomia," uviedla pani Mária. Muž, ktorý dlhé roky pracoval v bani, po pár dňoch zomrel. Nasledovala pitva. Lekár nevylúčil, že mužovi niekto k zraneniam pomohol. Prípad preto skončil v rukách polície.

Pitva nevylúčila cudzie zavinenie

"Pri vykonávaní zdravotnej pitvy vzniklo podozrenie, že k zraneniam muža mohlo dôjsť aj cudzím zavinením," uviedla hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. "On s každým dobre vychádzal s tými chlapcami...Nepovedia jeden na druhého," hovorí Jozefa matka.

Vyšetrovateľ v prípade začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "K prípadu budú prizvaní súdni znalci z odboru patológie k zisteniu presnej príčiny smrti nebohého," dodala Migaľová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy