Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nočnú roztržku neprežil vojak (†40). Boli pritom policajti...
Zdielať na

Nočnú roztržku neprežil vojak (†40). Boli pritom policajti...

TREBIŠOV / Pred trebišovskými kasárňami vyvesili čiernu zástavu. Jeden z tamojších profesionálov v noci zomrel po zákroku štátnej polície. Smrť slovenského vojaka už potvrdilo aj Ministerstvo obrany Slovenskej republiky.

Vojakovi zrejme zlyhalo srdce

„Môžeme potvrdiť úmrtie príslušníka Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Ide o vojaka II. stupňa z útvaru v Trebišove," povedala hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková.

Najpravdepodobnejšou príčinou smrti profesionálneho vojaka bola bližšie nešpecifikovaná fatálna porucha rytmu srdca. S odvolaním sa na priebežnú správu z vykonanej pitvy to uviedla hovorkyňa Ministerstva vnútra Lucia Garajová s tým, že pri vonkajšej a vnútornej obhliadke tela boli zistené minimálne poranenia, ktoré nesúviseli s jeho úmrtím, ani smrť neurýchlili.

Garajová pripomenula, že policajná hliadka bola do reštaurácie vyslaná pre ohlásenú výtržnosť. Muž, ktorý sa jej dopustil, pri príchode hliadky už kľačal pred barom so zdvihnutými rukami. Následne bol vyzvaný k úhrade spôsobenej škody a aby opustil zariadenie, ten však fyzicky zaútočil na člena hliadky. Po ich výzvach, aby upustil od konania, mu policajti nasadili putá a následne sa upokojil.

Podobné stavy mal vraj aj v minulosti

Muža potom vyviedli do vestibulu, kde čakali na príchod rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), nakoľko jeho príbuzní policajtom oznámili, že takého stavy už mal aj v minulosti a je potrebné mu podať nejaké lieky na upokojenie.

"Viditeľné vonkajšie zranenia nemal, bol pri vedomí, v jeho prítomnosti boli aj príbuzní. Po príchode RZP sa zistilo, že je v bezvedomí a napriek ich úsiliu o obnovenie vitálnych funkcií došlo k jeho smrti. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra," dodala Garajová.

Ministerstvo obrany už medzitým potvrdilo, že mŕtvy muž bol príslušníkom Ozbrojených síl SR, vojak II. stupňa z útvaru v Trebišove.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy