Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
EXKLUZÍVNE. Rasťa Žitného prijali spoluväzni dobre...
Zdielať na

EXKLUZÍVNE. Rasťa Žitného prijali spoluväzni dobre...

BRATISLAVA / 18. apríla uplynul presne rok odvtedy, čo bývalý moderátor Rastislav Žitný nastúpil do väzenia. Tým mu vznikla možnosť na podmienečné prepustenie po odpykaní si polovice trestu. Žitný už podal žiadosť o podmienečné prepustenie. Informáciu prvý priniesol Nový čas. My sme dnes hovorili so Žitného akdvokátom, ktorý nám poskytol exkluzívny rozhovor.

Leto už možno strávi na slobode

Všetko nasvedčuje tomu, že šance na to, že leto už exmoderátor prežije na slobode, sú naozaj vysoké. Súd má na rozhodnutie 60 dní a Ladislav Kuruc dúfa, že v tejto veci nenastanú žiadne prekážky. Rozhodujúce bude ale hodnotenie z ústavu.

Dôležité je aj to, že či trest splnil prevýchovný účel. Podľa exmoderátorovho obhajcu negatíva by nemali vyskočiť žiadne. Žitného mali spoluväzni v base prijať dobre.

"Nemám žiadne poznatky o tom, že by mal nejaké problémy s väzňami alebo s režimom pracovným či väzenským. Skôr naopak," hovorí obhajca Rasťa Žitného Ladislav Kuruc.

Advokát uviedol, že to navždy zanechá stopu v jeho živote. A ako pobyt za mrežami prežil? "No tak ťažko sa žije vo väzení, ale myslím si, že to zvládol zo cťou, s veľkou pokorou a s veľkou ľútosťou," hovorí ďalej Kuruc.

Nehodu neprežil Tomáško Žilavý (†5)

K tragédii došlo ešte v roku 2008 pri Rohožníku na Záhorí. Žitný zapríčinil dopravnú nehodu, pri ktorej zahynul len 5-ročný chlapček Tomáško Žilavý. Jeho rodičia sa s tým nikdy nezmierili.

Zdĺhavý proces, v ktorom padli až 3 rozsudky, nakoniec ukončil bratislavský krajský súd, ktorý mu trest znížil na dva roky. "K zníženiu trestu pristúpil odvolací súd z dôvodu, že ide o nedbanlivostný prečin," povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. 

Rastislav Žitný sa teda čoskoro opäť postaví pred senát súdu. Veľkým plusom mu budú aj udelené odmeny, vďaka jednej z nich sa počas výkonu trestu dokonca dostal aj domov.

Súd na rozhodnutie okrem hodnotenia odsúdeného a spisov zo súdov, ktoré v tejto veci konali potrebuje ešte aj ďalšie veci. "Nový register trestov, evidečnú kartu vodiča, prípadne posudok z miesta bydliska," dopĺňa Kuruc.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy