Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
22 ton mäsa v poli. Kamión sa prevrátil, keď ho viezla odťahovka
Zdielať na
Krimi

22 ton mäsa v poli. Kamión sa prevrátil, keď ho viezla odťahovka

STROPKOV / Pri obci Miňovce na východe Slovenska skončil v poli kamión plne naložený čerstvým mäsom. Prevrátil sa, keď ho do Poľska viezla odťahová služba. 22 ton mäsa prekladali z jedného kamióna do druhého hodiny. Po nehode musela prísť na miesto ďalšia odťahovka.

Kamión prevrátený na boku a plne naložený tonami čerstvého mäsa. Takto neradostne skončil paradoxne po tom, ako ho po predošlej nehode ťahala do Poľska odťahová služba. Vodič mal najprv drobnú nehodu 20 kilometrov od miesta, kde sa prevrátil. Majiteľ kamióna si objednal košickú odťahovku, tá ho mala dopraviť na hraničný priechod, no tam už neprišli.

Bol to veľký risk

Škody budú tentoraz vo väčšom rozsahu. Na pomoc prišlo aj druhé vozidlo odťahovej služby. Človek od fachu hovorí, že ťahať plne naložený kamión na tyči bol veľký risk. Zamestnanec odťahovky Pavol Tóth: "Takýto 40-tonový kolos ťahať na tyči - to nie je vôbec zodpovedné."

Šéf košickej odťahovej služby tvrdí, že o možnom riziku informovali aj majiteľa, ten však trval na odťahu. V hre boli tony mäsa za nemalé peniaze. Napokon skončilo na paletách prevrátené v poli. Šéf košickej odťahovky Jozef Mamčák: "Vodičovi kamióna sme dali podpísať prehlásenie, že sme taký spôsob odťahu neodporúčali."

Zaspal vodič kamióna?

Kde sa stala chyba, už prešetruje aj polícia. Šéf košickej odťahovky má podozrenie, že vodič ťahaného kamióna zaspal za volantom. Ten osobne pomáhal pri prekladaní mäsa a k nehode sa nechcel vyjadrovať. Šéf košickej odťahovky Jozef Mamčák: "Vodič pravdepodobne zaspal a strhol riadenie." Zamestnanec odťahovky Pavol Tóth: "Šofér tvrdí, že oni ho ťahali na tyči a pri tom mu zablokovalo volant. A nakoľko ani telefón, ani vysielačka nič, takže ho stiahlo dole."

"Príčina dopravnej nehody zatiaľ nie je známa, na miesto nehody bol prizvaný aj znalec z odboru dopravy," informuje hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová. Vyložiť 22 ton mäsa dá poriadne zabrať. Na pomoc si preto zavolali až deväť brigádnikov. Napriek tomu to bola robota na niekoľko hodín.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Kamión_prevrátený_mäso

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy