Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Za pomoc mu nezaplatili. Marek (33) sa peniazmi odmenil sám
Zdielať na

Za pomoc mu nezaplatili. Marek (33) sa peniazmi odmenil sám

MEDZILABORCE / Krádež či dobrý skutok? Záver si urobte sami. Kým polícia hovorí o trestnom čine, Marek z Medzilaboriec sa bráni a tvrdí, že len odpratal bordel na zemi. Neporiadkom pritom myslí peňaženku s viac ako 400 eurami. Za krádež mu teraz hrozí väzenie, no on stále nechápe, prečo... Do hry totiž vstúpil celkom nevinne.

Za odtlačenie auta si vraj peniaze zaslúžil

"31-ročnému vodičovi policajti namerali v dychu viac ako 2 promile alkoholu v krvi," konštatuje Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

Mladík aj napriek alkoholu v krvi uvažoval celkom rozumne. Poprosil kamaráta, aby mu auto z cesty odpratal. No ani jeho kamarát vraj nebol najtriezvejší. Nezostávalo teda iné, len auto odtlačiť. A vtedy vstúpil do hry Marek, ktorého pri tlačení síce poprosili o pomoc, no na odmenu potom akosi pozabudli.

Odmenil sa 400 eurami

"Videl som, že z auta vypadla peňaženka, tak som si ju zobral," hovorí Marek.   Tvrdí, že urobil dobrý skutok a peniaze si zaslúžil. V peňaženke malo pritom byť, podľa polície, viac ako 400 eur.  "Nechcel som, aby tam zostal bordel, tak som tú peňaženku zdvihol a sám som sa odmenil," dodáva.

Pôjde šiestykrát do basy?

33-ročný Marek už trestne stíhaný bol, dokonca hneď päťkrát! Teraz môže v base skončiť opäť. Čelí totiž obvineniu z trestného činu krádeže. "Obvinený odcudzil pánsku koženú peňaženku, ktorá vypadla z osobného motorového vozidla," poznamenáva Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ v Prešove. Otec troch detí má ale na celú vec úplne iný názor.  "To predsa nie je krádež, keď niečo nájdem na zemi. Z vrecka som mu peňaženku nezobral, ani z auta som ju nezobral! Keď to bolo na zemi, tak ja za to nemôžem," vysvetľuje Marek

Napriek tomu, že si vinu nepriznal, všetko oľutovať a do väzenie už viac ísť nechce. "Chcem byť so ženou a s deťmi? Nechcem sa vrátiť do basy," dodáva.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy