Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Libor Jakšík je na slobode. Prokuratúra sa zatiaľ neodvolala
Zdielať na

Libor Jakšík je na slobode. Prokuratúra sa zatiaľ neodvolala

BRATISLAVA / Súd meno Libora Jakšíka spájal s dvomi kauzami. V jednej išlo o zločin vydierania a o trestný čin nebezpečného vyhrážania. V druhej kauze súd rozhodol paradoxne skôr a v prospech Libora Jakšíka.

V druhej kauze súd rozhodol skôr

A práve reto je po takmer dvoch rokoch už dva dni na slobode. Senát jeho aj Mariána Smolárika oslobodil spod obžaloby vo všetkých troch skutkoch.  

Jakšík sa dostal na slobodu na pár minút ešte v januári minulého roka pre pochybenie krajského súdu. Ten totiž zamietol jeho sťažnosť voči väzbe skôr ako ju dostal. Následne ho ale polícia hneď pri bráne zbalila a obvinila z ďalšieho skutku. A práve v tejto veci už padol oslobodzujúci rozsudok.

Verdikt nie je právoplatný

"Ja som od prvej chvíle veril verzii a výpovedi obžalovaného a som rád, že sa táto verzia potvrdila a ukázala sa ako pravdivá a súd sa s tým stotožnil," potvrdil jeho obhajca Roman Balco.

Podľa obhajcu Balca takúto skutočnosť čakal aj sám Jakšík. Verdikt ale ešte nie je právoplatný. Prokuratúra sa totiž zatiaľ neodvolala.

V prvej kauze senát súdu stále koná. Ďalšie pojednávanie bude v apríli. Podľa obhajcu Libora Jakšíka jeho slobodou nenastane ignorácia pojednávaní. Advokát Balco totiž tvrdí, že jeho klient bude na ne riadne chodiť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy