Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO: Boss Jakšík sa dostal na slobodu!
Zdielať na

VIDEO: Boss Jakšík sa dostal na slobodu!

Muž, ktorého polícia považuje za jedného z bossov bratislavského podsvetia, Libor Jakšík, sa dostal na slobodu. Po tom, ako po viac ako siedmich mesiacoch pustil väzenie, ho však opäť zadržali. Policajná eskorta ho previezla do Bratislavy.

Jakšík vyšiel z väzby v Nitre krátko po 15-ej hodine. Tam už na neho čakal vyšetrovateľ a kukláči. Potom ako ho skontrolovali, naložili ho do auta a smerovali do Bratislavy. "Príslušníci Úradu boja proti organizovanej kriminalite osobu zadržali pre podozrenie z ďalšej trestnej činnosti. V súčastnosti prebiehajú procesné úkony," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Väzbu najskôr predĺžili

Údajný boss čelí obvineniu z vydierania a nebezpečného vyhrážania. Z týchto skutkov ho minulý rok v máji vyšetrovateľ obvinil a sudca ho vzal do väzby. Okresný súd Bratislava I ju však ešte začiatkom decembra predĺžil. Jakšíkov advokát však stále tvrdil, že verdikt sprevádzali pochybnosti a jeho klient sedel vo väzbe od vianoc nezákonne.

Ako nás informoval jeho obhajca, obvinený na tomto zasadnutí nebol a sťažnosť voči predĺženiu väzby podal sám v zákonnej lehote – a to 19. decembra.

Už o dva dni súd jeho sťažnosť zamietol a to napriek tomu, že ju v tom čase vôbec nemal a nemohol skúmať jej dôvody. V doručenke zo súdu totiž figuruje dátum 28. december.

Čaká ho nové obvinenie

Jakšík bol podľa našich informácií prevezený pred vyšetrovateľa Úradu boja proti organizovanej kriminalite, kde ho čaká výsluch. Zatiaľ to vyzerá tak, že ho čaká nové obvinenie z vydierania. "Ide o prastarý skutok, starší ako ešte tie predchádzajúce," reagoval pre jeden z jeho obhajcov Roman Balco. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy