Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
ZÁZNAM. Nevidel som, nepočul som. Vodiči sirény ignorovali
Zdielať na

ZÁZNAM. Nevidel som, nepočul som. Vodiči sirény ignorovali

HUMENNÉ / Čo spravíte, ak začujete policajné či hasičské sirény? Určite si uvedomíte, že zrejme niekde ide o život a vašou povinnosťou je zabezpečiť ich rýchly prejazd, teda uhnete z cesty. Sú však aj takí, ktorí nevidia a nepočujú. Na takých si posvietili dopravní policajti v Humennom...

Je to hore kopcom...

Predstavte si kolónu so sirénami a majákmi. Koľko tak môže vodičovi trvať, než uhne? Záchranné zložky na ceste z Humenného na Sninu poriadne spomalil. Vodič má povinnosť sa takýmto vozidlám vyhnúť.

"Je to v zákrute, hore kopcom.... Neskoro som zareagoval," tvrdil vodič Peter. Humenskí dopraváci totiž všetko nakrúcali. Vodičom preto žiadne výhovorky nepomohli. Spustil sa záznam a bolo. "Aby ste vedeli, pán vodič, ide o závažné porušenie... Podľa platného sadzobníka pokút je to sankcia vo výške 100 eur," odpovedal dopravný policajt z Humenného.

Mám doma rodinu...

"Je mi to ľúto, mám doma rodinu... Nabudúce budem dávať pozor. Som dobrovoľný požiarnik a vieme, o čom to je," komentoval aj ďalší vodič Jozef. Pokuta nepokuta, každý z vodičov bol viac menej nútený uznať chybu. Výhovorky totiž napokon životy nezachránia. Cenná je v mnohých prípadoch každá sekunda.

Štvrtkové výsledky ukázali, že táto preventívna akcia nebola zbytočná a podľa polície ani posledná. "V prípade, ak je reálne ohrozený život a zdravie človeka, vedia reagovať aj pohotovejšie," povedal Juraj Dravecký z Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy