Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Siedmi vodiči nafúkali. Za požitie alkoholu im hrozí basa
Zdielať na

Siedmi vodiči nafúkali. Za požitie alkoholu im hrozí basa

BRATISLAVA / Až sedem ľudí pod vplyvom alkoholu sa podarilo odchytiť policajtom v Bratislavskom a v Trnavskom kraji. Dvaja z nezodpovedných vodičov dokonca havarovali!

Policajti vodičov doslova odchytávali rad za radom v priebehu len niekoľkých hodín. Tí z bratislavského kraja začali v skorých ranných hodinách medzi obcami Modra a Vinosady.

Žiaľ, aj ženy-vodičky sa vedia sťať...

Po pol štvrtej ráno 22-ročná vodička pri kontrole nafúkala viac než 1,5 promile. O pol hodinu neskôr na Mierovej ulici v Bratislave nafúkal 31-ročný vodič cez 1 promile. Neskôr zastavila hliadka 53-ročného muža, ktorý bol poriadne opitý a napriek tomu si sadol za volant. Nafúkal 2,23 promile. Všetci skončili v cele predbežného zadržania a hrozí im basa na jeden rok. Pri nehode audiny a škodovky v Pezinku jeden z vodičov nafúkal cez 0,5 promile. Škoda na autách je okolo 8000 eur.

Šoféroval s alkoholom, ale bez vodičáku

Policajti z Trnavského kraja mali starosti s mladistvými vodičmi. 19-ročný muž z Pustých Sadov sa počas kontroly najprv odmietol podrobiť dychovej skúške. "Po opätovnom poučení sa dychovej skúške podrobil. Policajti mu namerali 1,63 promile alkoholu," konštatuje Michal Hanus, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Horšie na tom bol 17-ročný mladík, ktorý ešte nemá vodičák. V skorých ranných hodinách šoféroval opitý a navyše aj havaroval. V krvi mal cez 2 promile. Aj týmto dvom mladým vodičom hrozí väzenie až na jeden rok.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy