Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Samovražda školáka (†15). Údajne po vyhrážkach učiteľky...
Zdielať na

Samovražda školáka (†15). Údajne po vyhrážkach učiteľky...

ŽILINA / Snažia sa kompetentní zamiesť celú vec pod koberec? Tak presne túto otázku sa pýtajú rodičia 15-ročného školáka Martinka Klačka. Údajne práve po konflikte s učiteľkou, ktorá sa mu vyhrážala políciou a kriminálkou, spáchal doma samovraždu...

Nepáči sa im postup vyšetrovania

Potom, ako rodičia podali trestné oznámenie, začalo vyšetrovanie. S postupom polície a prokuratúry však nie sú spokojní. "V priebehu vyšetrovania nebola zistená príčinná súvislosť medzi úmrtím maloletého Martina a konaním učiteliek," povedala hovorkyňa prokuratúry Milan Cisárik. 

"Vyšetrovateľ vypočul len pána riaditeľa," tvrdí Martinova mama. Ani ona, ani otec nevedia pochopiť, prečo vyšetrovateľ nevypočul aj chlapcov, ktorí boli svedkami konania učiteľky pri riešení konfliktu. "Samozrejme sa snažia kompetentní tieto veci zamiesť pod koberec," komentuje vyšetrovanie otec.

Výpovede učiteľky sa rozchádzajú

Rodičia preto požiadali viaceré inštitúcie, aby sa tragédiou zaoberali. Z vyjadrení polície a odboru školstva dokonca zistili, že výpovede učiteľky sa rozchádzajú! Podľa polície Martinov incident s druhým žiakom nevidela. Podľa odboru školstva mesta zase naopak - všetko videla.

"Od začiatku prípadu sa snažíme zistiť, čo sa vlastne stalo," dodáva mama. Už niekoľkokrát sa márne snažili spojiť s ministrom školstva. "Minister odstúpil problematiku štátnemu tajomníkovi, to znamená, mal v dispozícii celý spis a rovnako aj komunikuje s danou rodinou," informoval hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák.

"Odpoveď od štátneho tajomníka bola, že oni prešetrovať nič nebudú," hovorí mama. Chceli by poukázať na to, aké ťažké je dopátrať sa k tomu, či učiteľka nesie svoj podiel viny. I keď Maťo už nemôže byť pri nich, sľúbili mu, že budú bojovať, kým pravda nevyjde najavo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy