Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Za nehodu môže aj chýbajúca značka. Niekto ju chcel speňažiť
Zdielať na

Za nehodu môže aj chýbajúca značka. Niekto ju chcel speňažiť

Za nehodu, ktorá sa stala na druhý sviatok vianočný pri dedine Lomnička, môže zrejme aj chýbajúca značka. Mladý neskúsený vodič, ktorý mal vodičák iba niekoľko dní a navyše nepochádza z tejto dediny, asi nevedel, že daný úsek je rizikový. On a jeho manželka vyviazli z havárie s ľahkými zraneniami. Svokor je na tom podstatne horšie.

Všetko nasvedčuje tomu, že 28-ročný vodič dostal na ceste šmyk. Jeho otec nám ale prezradil, že na skúškach v autoškole sa mu veľmi nedarilo. "Asi trikrát, štyrikrát ho opakoval alebo bol to dobrý šofér, vždy som ho upozorňoval, aby neriskoval," hovorí otec vodiča.

Na mieste nehody chýbala značka

Na mieste nehody chýbala aj dopravná značka, ktorá na nebezpečnú krajnicu upozorňovala. Údajne ju chcel v zberných surovinách niekto speňažiť, keď sa mu to nepodarilo, hodil ju do trávy.

Rodina mala obrovské šťastie, že sa z neho dostali živí. Dnes by to zrejme skončilo o čosi tragickejšie. Teploty boli aj počas noci nad nulou a ľad  už nie je taký pevný. Vodiča a jeho manželku už z nemocnice prepustili, jeho svokrovci zostávajú v nemocnici. "Išlo o úrazy hlavy a narazený hrudník," uviedla hovorkyňa zábrannej skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová.

Bude z neho kabriolet?

Problémom bolo aj odtiahnutie auta, rodina odmietla akúkoľvek pomoc niekoho cudzieho. "Pokiaľ motorové vozidlo netvorí prekážku v cestnej premávke...nič nebráni tomu, aby si ho odstránil sám vodič alebo majiteľ na vlastné náklady," uviedol Ján Devera, riaditeľ OR PZ Stará Ľubovňa. Možno zo žartu utrúsil jeden z chlapov z lomničky poznámku, že táto kopa šrotu ešte nie je stratená a možno čoskoro z neho bude parádny kabriolet.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy