Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Prípad dlhoprstej účtovníčky. Zneužité sestričky nemôžu spávať...
Zdielať na

Prípad dlhoprstej účtovníčky. Zneužité sestričky nemôžu spávať...

Bývalá účtovníčka ministerstva vnútra, ktorá zneužila osobné údaje minimálne ôsmich sestričiek chirurgického oddelenia ministerskej nemocnice, si zrejme takto zarobila desiatky tisíc eur. Na svoj účet si nechala posielať ich výplaty, hoci už sestričky v nemocnici roky nepracovali. Obete podvodu sa však obávajú, že žena zneužila ich údaje aj na niečo iné.

Zneužívaním si zarábala rok

Hoci ministerstvo vnútra účtovníčku už nezamestnáva, zdravotné sestry sa stále obávajú toho, že ich zneužité osobné údaje použila aj na iné podvody. Sestry tvrdia, že účtovníčku, ktorá zneužila ich mená či rodné čísla nepoznajú. Keď sa dozvedeli, že viac ako rok si zarábala tým, že zneužívala ich osobné údaje, niektoré sa takmer zrútili. "Viete ja som na tom dosť psychicky zle, ale vyšetrovateľ nám povedal, že sa nemusíme ničoho báť," uviedla jedna z oklamaných sestier.

Žaloba na účtovníčku

Niektoré sestričky budú samotnú účtovníčku žalovať na súdoch preto, čo im všetko svojim podvodom spôsobila. Tvrdia, že majú strach z každej poštovej zásielky, ktorá im teraz príde domov. Obávajú sa toho, či ich neprekvapí napríklad banka alebo exekútor s tým, že nesplácajú úver, ktorý si reálne nevybavili. "Je to pre mňa šok. Vyšetrovateľ mi povedal, že sme v tom viacerí namočení. Ja tú pani ani nepoznám," dodáva ďalšia oklamaná zdravotná sestra.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy