Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragédia pre unikajúci plyn! Otrávenú dôchodkyňu (†79) našla vnučka
Zdielať na

Tragédia pre unikajúci plyn! Otrávenú dôchodkyňu (†79) našla vnučka

Ďalšia zbytočná smrť. Vo Veľkom Bieli pri Senci sa vo vlastnom dome otrávila staršia pani. Pravdepodobne ju zabil plynový ohrievač. Pani Helena pritom v minulosti ako sanitárka pomáhala iným.

Smutné Vianoce

Sedemdesiatdeväťročnú ženu v bezvedomí našla v dome zamorenom splodinami z plynu jej vnučka. Snažila sa jej pomôcť a hneď volala aj záchranárov.

Rodina sa už pripravovala na sviatky. V oknách mali výzdoby, na Vianoce budú napokon bez babičky. Otrávila sa pravdepodobne spalinami z plynového ohrievača.  Záchranári ani hasiči s tým už nič nedokázali urobiť.   

Dcéra s vnučkou sa otrávili pri záchrane

Pani Helenu sa pokúšali oživiť dcéra s vnučkou. Obe skončili v ružinovskej nemocnici v Bratislave. V dome necítili žiaden zápach plynu, len ich rozboleli hlavy. Práve tým sú spaliny také nebezpečné. Zabíjajú v tichosti a náhle.  

"Obe ženy boli intoxikované splodinami, staršia viac, dostávajú kyslík, sú monitorované a ak sa nič nezhorší, v najbližších dňoch by mohli ísť domov,"
priblížila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská.

Pozor, plyn zabíja potichu!

"Odporúčame pred každou vykurovacou sezónou odbornú prehliadku plynových kotlov, ohrievačov vody a komínov, akákoľvek chyba na týchto zariadeniach má zá následok hromadenie spalín a následne smrť," upozornila Ivana Zelizňáková z SPP - distribúcia.

Prečo nebezpečné látky z ohrievača unikli, ukáže vyšetrovanie. Podobné nešťastia neobchádzajú ani prominentné rodiny. Na jar sa oxidom uhoľnatým otrávil uznávaný profesor a kapacita v oblasti psychiatrie Vladimír Novotný. S manželkou sa udusili počas spánku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy