Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
ROZHOVOR. Otec zrazených detí (4, 1) a ženy (36): Všetko je zlé...
Zdielať na

ROZHOVOR. Otec zrazených detí (4, 1) a ženy (36): Všetko je zlé...

Celým Slovenskom otriasol prípad mamičky, ktorú v utorok s jej deťmi na košickom sídlisku Dargovských hrdinov zrazilo auto. Na priechode pre chodcov. Správa o nešťastí zasiahla manžela a otca Riška a Sofie v práci. V tom okamihu sa mu zrútil svet pred očami. Dievčatko stále bojuje o život a od divákov dostávame desiatky telefonátov a e-mailov, ktorými rodinu podporujú a držia im prsty....

Nedá sa popísať vidieť takto decko...

"To je zlé. Všetko je zlé... Zo škôlky sa vždy idú prejsť. Trochu, aby jej Riško spinkal v kočíku. A prechádzali cez cestu, vždy si tam dávali pozor, ale nechápem, nechápem... Riško je v šoku, plače, ale je relatívne hravý. Spinkal... Ale ten pohľad. To sa nedá ani popísať, vidieť takto decko," popisuje zničený otec Martin.

Osudný priechod pre chodcov poznačil Martinovej rodine život. Auto jeho 36-ročnú manželku Moniku a ich dve deti, 8-mesačného Riška a 4-ročnú Sofinku zmietlo z cesty vo chvíli, keď sa vracali domov.

Radšej zabiť seba ako dieťa

"V pravom pruhu zastavil trolejbus, púšťal mamičku s kočiarom a on zbadal, že autobus zastavil a skočil na brzdy," vysvetľoval policajt priamo na mieste. "Ja som začal brzdiť. Ona stála na priechode, ja som išiel šmykom, pozerala na mňa. Je mi to ľúto, hej, radšej by som zabil seba jak decko," popisuje nehodu muž, ktorý v tom momente sedel za volantom.

36-ročná mamička to však vidí inak: "Ja som pozerala a nič tam nešlo, tak som išla a zrazu, neviem skade sa vyrútil." Riška zrejme ochránila konštrukcia kočíka a telo vlastnej mamy. Jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. V detskej nemocnici je však ešte Sofinka, ktorá na tom nie je stále dobre. Je v umelom spánku. Podľa otca sa musí dostať z vážneho poranenia hlavy.

Mamička deti ešte nevidela

No s manželkou veria, že všetko dopadne dobre. "Matka utrpela otras mozgu," informovala hovorkyňa univerzitnej nemocnice Ladislava Šustová. "Chcela by ísť domov, aby mohla ísť za Sofinkou, lebo ona je na ňu najviac naviazaná," tvrdí otec.

Nešťastná mamička je stále hospitalizovaná a dosiaľ svoje deti ešte nevidela. Ľuďom ďakujú za podporu. A odkaz otca vodičom? "Nech si všetci ostatní vodiči kruci dávajú pozor a nech sa také niečo nestáva, pomaly, pomaly, prosím, pomaly choďte."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články