Jasno
11°
Bratislava
Protidrogový zásah colníkov v Brodskom. Zadržali 20 kg marihuany
Zdielať na

Protidrogový zásah colníkov v Brodskom. Zadržali 20 kg marihuany

Aj bežná kontrola na hraničnom priechode môže byť úspešná. A dokonca veľmi. Policajti v spolupráci s finančnou správou kontrolovali na slovensko-českých hraniciach auto. Našli v ňom 20 kilogramov drog.

Drogu vystopoval pes

Dvadsať kilogramov marihuany sa už nedá len tak ľahko prepašovať cez hranice. 26-ročný Vietnamec na to použil dva veľké kufre a taxík. Ten ho mal previezť z Česka na Slovensko. Pri bežnej kontrole na hraničnom priechode Brodské však musel taxík zastaviť. Vodičovi dali policajti fúkať a colníci si posvietili aj na spolujazdca. "Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy v sprievode služobného psa vycvičeného na drogy vykonali kontrolu v interiéri vozidla. Počas predmetnej kontroly služobný pes označil priestor zadných sedadiel vozidla," hovorí Miroslava Slemenská  z Finančného riaditeľstva SR.

Sušené konope prevážal v kufri

Na sedadlách boli dva veľké cestovné kufre. V každom boli po dve igelitové vrecia, hermeticky uzavreté a v nich sušené konope. "Predbežná expertíza Kriminalisticko-expertízneho ústavu potvrdila, že ide o rastlinu konope, z ktorej by bolo možné vyrobiť minimálne 40 tisíc jednorazových dávok drogy," konštatuje Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave

Vietnamcovi hrozí 15-20 rokov basy

Hodnota zaistenej marihuany na čiernom trhu by sa pohybovala od 68 tisíc až do 100 tisíc Eur. V prípade dokázania viny hrozí Vietnamcovi väzenie na pätnásť až dvadsať rokov.     

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Aj bežná kontrola na hraničnom priechode môže byť úspešná. A dokonca veľmi. Policajti v spolupráci s finančnou správou kontrolovali  na slovensko-českých hraniciach auto. Našli v ňom 20 kilogramov drog.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy