Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zrútilo sa smetiarske auto. Vodič nafúkal viac ako 1,7 promile!
Zdielať na

Zrútilo sa smetiarske auto. Vodič nafúkal viac ako 1,7 promile!

Troch zranených smetiarov hospitalizovali v banskobystrickej nemocnici. Auto plné odpadkov, ktoré viezli z obce Baláže, spadlo do hlbokej priekopy. Podpísal sa pod to zrejme aj alkohol. Podľa zistení polície vodič smetiarskeho auta pred jazdou popíjal.

Auto sa zrútilo do potoka

Trojčlenná posádka odvážala z obce Baláže smeti. Plne naložené smetiarske auto sa zrútilo dolu strmým svahom. Polámalo aj hrubé kmene stromov a skončilo prevrátené v potoku. Mužom sa podarilo vyliezť von cez rozbité okná.

V doline nie je mobilný signál a tak si muži nemali, ako privolať pomoc. Zachránili ich okoloidúci vodiči, ktorí zalarmovali záchranárov. Všetci traja muži sa zranili. Najvážnejší je stav jedného zo spolujazdcov, zrejme si zlomil chrbticu.

Smetiari mali obrovské šťastie

Vodič auta však poriadne riskoval. Kolegov viezol aj napriek tomu, že pred jazdou pil alkohol a ohrozil tak ich životy. "Dychová skúška bola u vodiča pozitívna. Namerali mu 0,86 miligramu alkoholu, čo je viac ako 1,7 promile," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa svedkov krátko pred haváriou cestou prechádzal linkový autobus. Bolo tak veľkým šťastím, že sa opitému vodičovi smetiarskeho auta vyhol. Vinník nehody na mieste prišiel o vodičský preukaz, nevyhne sa ani trestnému stíhaniu. Riskantnú jazdu bude musieť vysvetliť aj svojmu zamestnávateľovi.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy