Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vodič prerazil železnú bránu. Mal v sebe tri promile
Zdielať na

Vodič prerazil železnú bránu. Mal v sebe tri promile

Byť spitý na mol a sadnúť si za volant? U nás, žiaľ, nič výnimočné. Vodič zo stredného Slovenska havaroval. Nafúkal toľko, že podľa lekárskych štatistík bol na rozhraní ťažkého stavu opitosti a bezvedomia...

Nezvládol zákrutu

Ľudia, ktorí v pondelok večer prechádzali Zvolenom, mali obrovské šťastie. Len malú chvíľu po tom, ako prešli po chodníku, vyletelo naň auto a rútilo sa ním až kým ho nezastavila železná brána.

A hlavnú úlohu pri nehode hral opäť alkohol. Vodič preletel chodníkom len krátko po tom, ako tade prešli ľudia. Vodič nezvládol zákrutu a namiesto toho išiel rovno.

Prerazil zamknutú železnú bránu a skončil v areáli firiem. Podľa svedkov išiel poriadne rýchlo. Po dychovej skúške bola príčina nehody viac menej jasná.

3 promile...

Hoci vodič tvrdil, že alkohol nepil, dychová skúška ukázala presný opak. 50 – ročný Zvolenčan totiž nafúkal takmer 3 promile. Akoby teda vypil v krátkom slede zo desať veľkých pív...

Vyšetrovateľ ho už obvinil z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a na mieste prišiel o vodičský preukaz. O jeho treste rozhodne až súd. Tisíc eurovú škodu na poškodenej bráne zrejme bude musieť zaplatiť. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy