Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
ZÁZNAM. Takto zadržiavali policajti svedkyňu...
Zdielať na

ZÁZNAM. Takto zadržiavali policajti svedkyňu...

Mladú matku pri vybavovaní dokladov zatkli! Polícia totiž zistila, že sa ako svedok nedostavila na pojednávanie, čím porušila zákon. Mladá žena strávila v rukách polície skoro tri hodiny, počas ktorých jej dieťa takmer neprestajne plakalo.

Zabezpečenie ako posledná možnosť

K prípadu sa vyjadril aj expert na trestné právo. Podľa toho by zabezpečenie svedka malo byť až poslednou možnosťou, ako dostať svedka na výsluch. Podmienkou však je, že súd využil pred tým možnosti, ako predvolanie či predvedenie svedka. Tie sa minuli účinku. Snažíme sa zistiť, či súd tieto možnosti v minulosti využil.

Svedkyňu Silviu Nagyovú polícia obmedzila na osobnej slobode na necelé tri hodiny. Takmer hodinu strávila v policajnej cele, pričom jej malá dcéra v tom čase usedavo plakala.

Svedkyňa napokon vypovedala...

Svedkyňa napokon na hlavné pojednávanie prišla a vypovedala. Sudca vtedy naznačil, že polícia si svoju prácu neurobila dobre, keď žiadala, aby zabezpečila jej účasť na pojednávaní a nie ju zadržiavala ešte pred ním. Z oficiálneho stanoviska polície vyplýva, že tá si iba robila svoju prácu a konala na základe požiadavky Okresného súdu v Dunajskej Strede. Viac TU.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy