Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zámena piva. Pár už autom nikam nemohol ísť
Zdielať na

Zámena piva. Pár už autom nikam nemohol ísť

Predstavte si, že prídete do reštaurácie autom, objednáte si nealkoholické pivo a keď z neho odpijete asi tretinu zistíte, že obsluha sa pomýlila a to pivo je alkoholické. Stalo sa to jednej našej diváčke a my sme zisťovali, čo sa dá v takom prípade robiť okrem výplachu žalúdka alebo prehovárania okolopijúcich, či si nechcú zašoférovať.

Namiesto nealka alkoholické pivo

"Priateľka si smädná odpila možno tretinu z tej fľaše a potom sa jej niečo nepozdávalo. Začali sme lepšie študovať etiketu a zistil sme, že to obsahuje alkohol. Bolo to belgické pivo, takže malo to omnoho viac percent ako tie naše," hovorí poškodený zákazník. Mladý pár prišiel  do podniku autom. Odparkovali v platenej garáži a keďže ním  plánovali aj odísť, priateľka vodiča si dala iba nealkoholické pivo. Ani vo sne jej nenapadlo, že popíjala zlatistý mok s piatimi percentami alkoholu. Čašníčka sa jednoducho pomýlila.

"Človek keby bol testovaný dychovou skúškou, tak by nafúkal," hovorí Ľubomír Okruhlica, hlavný odborník ministerstva zdravotníctva pre závislosti. Pivo teda okamžite reklamovali u personálu. Žiaľ vypumpovať zo žalúdka ho samozrejme nemohli. "Hneď nám stornovali účet, že je to naozaj ich chyba a uznali to," hovorí mladík. 

Nulová tolerancia

Napriek ústretovosti reštaurácie vyvstal problém, čo s autom. Keďže parkovalo v platenej garáži, nechceli tam auto na celú noc nechať. Ak by doň nasadli a pokúsili sa aspoň preparkovať, vystavili by sa riziku. Liečebne pre alkoholikov sú vraj plné ľudí, ktorí svoje auto "len" premiestňovali o pár metrov ďalej. "Stále platí nulová tolerancia," tvrdí policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Ak by ste sa ocitli v podobnej situácii, do auta si určite nesadajte. Stačí, že nechtiac oškriete cudzie auto alebo do vás narazí iný vodič. Pri vyšetrovaní nehody by na vás policajti vytiahli aj alkoholtester. Aj malé pivo môže citlivejší organizmus stráviť až po troch hodinách. Záleží na viacerých faktoroch. "Aký typ jedla jedol, akú fyzickú aktivitu vykonával, aká je teplota,akú fyzickú aktivitu vykonáva alebo vykonával...," tvrdí Okruhlica. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy