Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Obrovský požiar na košickom sídlisku! 6 ľudí sa priotrávilo
Zdielať na

Obrovský požiar na košickom sídlisku! 6 ľudí sa priotrávilo

Hrôzostrašný požiar vypukol v pondelok tesne pred 17-tou hodinou na košickom sídlisku Terasa. Ľudí museli evakuovať a v nemocnici skončilo niekoľko obyvateľov, ktorí sa nadýchali štipľavého dymu. Za všetko zrejme môže zabudnuté jedlo na sporáku.

Začalo to jedlom na sporáku

Hasiči museli evakuovať obyvateľov, pretože plamene šľahali až zo strechy osemposchodovej bytovky. Požiar pritom vznikol na treťom poschodí v byte 90-ročnej majiteľky. Tá pravdepodobne zabudla jedlo na sporáku...

Na mieste boli ihneď všetky záchranné zložky. Ľudí z bytovky evakuovali, jeden z obyvateľov však ešte niekoľko desiatok minút po vypuknutí požiaru stál na balkóne.

Hasiči museli pre silné zadymenie použiť dýchacie prístroje. Postupne vynášali ľudí, ktorých odvážali záchranky do nemocnice. Podľa našich informácií sa väčšina obyvateľov nadýchala splodín, či niekto utrpel aj popáleniny nateraz nie je jasné.

Mladej žene vyhorel byt do tla

Oheň sa údajne rozšíril cez výťahovú šachtu na ďalšie poschodia. Škody sa budú zrejme šplhať k 100 tisíc euro. Prípadom sa zaoberá aj polícia. Presné príčiny požiaru budú jasné až z výsledkov vyšetrovania.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy