Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Opitý nacúval bagrom do steny. Zrútila sa a zabila jeho vedúceho
Zdielať na

Opitý nacúval bagrom do steny. Zrútila sa a zabila jeho vedúceho

Na agrofarme pri Nižných Ružbachoch usmrtil vo štvrtok ráno podnapitý robotník svojho vedúceho. Nebohého muža zasypal stavebný materiál zo steny, ktorá sa zrútila. Vinník tragédie do nej totiž nabúral so stavebným strojom.

Pracovník poľnohospodárskeho družstva si štvrtkový začiatok pracovného dňa zapamätá do konca svojho života. S kolegom čistili od rána maštaľ od hnoja a pripravovali ju na zimu. Robotník zrejme pri cúvaní narazil s malým bagrom do steny a tá sa celá zrútila. Kvádre zasypali jeho nadriadeného.

Muž v bagri nafúkal pol promile

Nebohému mužovi už nebolo pomoci. Tony stavebného materiálu mu rozdrvili viacero životne dôležitých orgánov. "Lekár mohol konštatovať už len smrť," oznámila smutnú skutočnosť Alena Lácyková-Krčová, hovorkyňa Falck záchranná.

Muž, ktorý nešťastie spôsobil, nesedel za volantom triezvy. Aký podiel mala na nešťastí jeho opilosť, ukáže vyšetrovanie. Daniel Džobaník, hovorca KR PZ v Prešove: "Nameraná hodnota bola približne pol promile."

Robotu bude mať inšpektorát práce

Kvalitou týchto budov sa zrejme bude zaoberať aj inšpektorát práce, lebo je nepochopiteľné, ako sa mohla stena takto jednoducho zrútiť. Majiteľom agrofarmy do reči nebolo, prišli nielen o šikovného kolegu, ale hlavne o dlhoročného priateľa. "To, že to tam išiel skontrolovať a práve v ten moment nesprávny. Taká tragédia, o ktorej sa mi nesnívalo, že také niečo sa môže udiať," hovorí konateľ agrofarmy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Stena_zrútená_zabitý_muž

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy