Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brutálny útok dvoch bratov na tehotnú ženu
Zdielať na
Krimi

Brutálny útok dvoch bratov na tehotnú ženu

Neľudské a brutálne. Tak by sa dalo nazvať to, čo prežila rodina z obce Hrubý Šúr neďaleko Senca. Ženu v piatom mesiaci tehotenstva tam podľa jej slov napadli dvaja bratia, ktorým manželia dlhujú peniaze za dom. Rodina ale tvrdí, že z pôvodného dlhu 135 tisíc eur zostáva uhradiť necelé štyri tisícky.

Vzal si 200 eur

V sobotu okolo pol desiatej večer bola pani Matejíčková sama doma. Manžel bol na nočnej. Pri dverách vraj zazvonil jeden z bratov. Keď otvorila - vtrhl do domu i druhý a okamžite zamierili do obývacej izby, kde od pani Veroniky mali  požadovať, aby im na účet previedla všetky peniaze, čo má. "Stále na mňa kričal, že nech si pohnem, že čo robím, či nepoznám heslá spamäti,"  opisuje napadnutá Veronika.

Na účte ale žiadne peniaze neboli. S tým sa ale jeden z bratov Michal K. vraj nechcel zmieriť. "Stále kričal, že čo ho klameme, kde máme prachy, keď  v pondelok máme platiť splátku hypotéky," dodáva. Potom si mal muž všimnúť peniaze v kuchyni, ktoré pán Matejíček pár dní predtým zarobil a ktoré si rodina odložila. "Bolo tam asi 200 euro, to si vzal," hovorí.

Mobil zasiahol Veronikinu hlavu

Nakoniec mal  hodiť jeden z bratov po pani Matejíčkovej mobilný telefón, ktorý jej predtým zobrali. Mobil ju zasiahol do hlavy a letel až na stenu. Potom vraj obaja bratia odišli s jasným varovaním. "Povedal, že ak nebude mať peniaze do pondelka na účte, tak zavolá Rusákov a dostane všetky," dodáva Veronika.

Po stresujúcom zážitku poskladala pani Matejíčková mobilný telefón a okamžite volala manželovi. Ten kontaktoval policajtov i záchranku. "Polícia sa predmetným prípadom zaoberá a v súčasnosti je vedené trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi," informoval hovorca policajného zboru František Peczár.

S kalendárom nesúhlasili

Oboch bratov sme v pondelok kontaktovali. Telefóny nezdvihli a na sms-ky tiež nereagovali. Podľa našich informácií ich v pondelok policajti oboch bratov privolali na výsluch. Žiadne obvinenie ale zatiaľ nepadlo. Spor tak trvá ďalej - manželia podľa svojich slov dlhujú pôvodných 135 tisíc eur - už len 3 600. Pôžičku im ale nikde nedali a toľko peňazí v hotovosti nemajú. Navrhovali preto bratom splátkový kalendár.

S tým ale bratia údajne nesúhlasili a vymáhajú peniaze násilím. Manželia teraz majú strach nielen o prvorodeného syna, ale hlavne o ešte nenarodené bábätko.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy