Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Česku hrozí ďalšia prohibícia. Zákaz splachovania toaliet!
Zdielať na

Česku hrozí ďalšia prohibícia. Zákaz splachovania toaliet!

Zdá sa, že sa Česká republika problémov s alkoholom tak ľahko nezbaví. Napriek tomu, že je koniec prohibície na tvrdý alkohol, môže sa vystriedať s iným zákazom. Napríklad zákaz sťahovania toaliet. Hoci to znie na prvý pohľad čudne, niečo na tom pravdy je. A dokonca to má aj logiku.

Likvidácia má svoje pravidlá

Podľa nariadenia Ministra zdravotníctva musí byť zlikvidovaný  všetok alkohol z roku 2012, u ktorého sa do konca novembra nepreukáže jeho pôvod. Jeho odstránenie má však svoje pravidlá. Podľa Simony Cigánkovej z Inšpekcie zdravotného prostredia „podľa zákona o odpadoch sa musí alkohol likvidovať v spaľovniach a zberných dvoroch odpadu.“

Skutočnosť je však iná. Napriek tomu, že sa už 14 dní nachádza v Brne nádoba, do ktorej môžu ľudia liať alkohol, ktorého pôvodom si nie sú istí, do dnešného dňa je celý barel úplne prázdny. Krčmári sa totiž teraz alkoholu zbavujú tým najjednoduchším spôsobom - lejú ho do kanálov.

Pokuta 50 miliónov

Okrem mastnej pokuty, ktorá hrozí za taký čin, a to 50 miliónov českých korún, je ohrozené aj životné prostredie. Vysoká koncentrácia alkoholu by mohla ohroziť prevádzku čističiek. To by zrejme viedlo k ďalšej prohibícii, ktorá by spočívala v zákaze splachovania toaliet.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy