Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ožratý šofér Peter (20) zdemoloval auto pred krčmou. Hrozí mu rok basy
Zdielať na

Ožratý šofér Peter (20) zdemoloval auto pred krčmou. Hrozí mu rok basy

„Frajerina“ mladého chlapca zo Sniny sa skončila plačom v policajnom aute. V sobotu večer totiž "na mol sťatý" jazdil po meste. V krvi mu namerali viac ako tri promile alkoholu. Zastavil sa, až keď autom napálil do kovového oplotenia rovno pred krčmou!

Mladý muž to s alkoholom poriadne prehnal, napriek tomu si sadol za volant.
"Nevedel ani stáť na nohách, " priznáva jeho kamarát. "Bol totálne, totálne opitý," tvrdí svedok.

V krvi mal 3 promile alkoholu

20- ročný Peter  obrátil poldecák pred jazdou zrejme veľakrát. A policajná kontrola to aj oficiálne potvrdila.  "Nameraná hodnota bola 1,6 miligramu etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo je viac ako tri promile," konštatuje Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
Svedkovia len zalamovali rukami. "Bolo šťastie, že auto nikoho nezrazilo," hovorí majiteľ firmy, ktorému hazardér zničil bránu a oplotenie.

Chcel sa v krčme ešte doraziť?

Iróniou osudu je, že opitý Peter zdemoloval auto  rovno pred krčmou.  Možno si to namieril práve tam. Ani domov to už nemal ďaleko,  od paneláka, kde býva ho totiž delilo len pár metrov. "Naraz som počula buchot, to bolo všetko! Nevedeli sme, čo sa stalo. Každý bežal von,"  poznamenáva krčmárka.
Podľa miestnych patrí táto ulica v meste medzi tie rušnejšie. Aj krátko pred nehodou išli  v tomto smere babky z kostola. "Chodia tadiaľto ľudia nielen z kostola, ale aj z ihriska i krčmy. Je tu veľmi slabé osvetlenie," tvrdí svedok havárie.

Peter vlastní vodičské oprávnenie sotva dva roky. "Kamarát mi zavolal, že sa tu stala nejaká nehoda. Ja som nevedela, že to môj brat. Až teraz policajti prišli za nami, že to je on," tvrdí Petrova sestra, ktorá netuší prečo sa opil.

Hrozí mu basa!

Oprava rozbitého auta bude stáť viac ako 3000 eur. Petrovi do reči vôbec nebolo, podľa svedkov sa vraj celý triasol. A mal aj prečo! Okrem toho, že prišiel o vodičák, má na krku aj ročné väzenie. "Vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uzatvára Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy