Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Z nemocnice utiekol s bodnou ranou v hrudi
Zdielať na

Z nemocnice utiekol s bodnou ranou v hrudi

Zaujímavého pacienta ošetrovali lekári popradskej nemocnice. Prišiel celý krvavý s bodnou ranou v hrudi a po ošetrení z oddelenia ušiel. Policajti ho našli doma s manželkou a siedmimi deťmi.

Petra prijali v popradskej nemocnici v sobotu večer. Mal bodnú ranu priamo v hrudi. "Išlo o pacienta pod značným vplyvom alkoholu. Bodné poranenie prenikalo do dutiny hrudnej, " tvrdí MUDr. Martin Lajoš, primár traumatologického oddelenia nemocnice v Poprade.  

Polícia konať nemôže

Lekári mu ranu chirurgicky ošetrili a bol hospitalizovaný. V prípade takýchto zranení nemocnica okamžite informuje políciu. Peter však aj po vytriezvení trval na tom, že sa bodol sám a nikoho neudá! "Aby mohla polícia ďalej konať, či už v trestnom konaní, alebo priestupkovom, musí ísť o cudzie zavinenie," konštatuje Daniel Džobaník, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Po ošetrení sa z nemocnice "vyparil"

Peter mal zostať ležať v nemocnici ešte niekoľko dní, no v pondelok ráno ho už lekári na oddelení nenašli. "Pacient svojvoľne opustil oddelenie," hovorí MUDr. Martin Lajoš

Doma mu je už dobre!

Kde ale Peter s bodnou ranou v hrudi zmizol? Objavili sme ho v mieste jeho trvalého bydliska, v obci Výborná. Ranu nám ukázal a stále trval na tom, že zranenie si spôsobil sám. Dôvodom údajného pokusu o samovraždu boli ťažké podmienky, v ktorých so svojou rodinou žije. "Dom nám zhorel, varíme vonku, nemáme kde ísť," tvrdí. Podľa jeho slov si v nemocnici uvedomil, čo urobil, a tak ušiel domov, aby sa mohol opäť starať o ženu a sedem detí. "Doma mi je dobre," hovorí spokojne. Aj jeho manželka potvrdila, že sa bodol sám, ale o jeho úteku z nemocnice netušila: "To mi nepovedal!"

Lekárov pozdravuje a že im ďakuje...

"Potrebné by boli opätovné preväzy, ale aj röntgenova kontrola hrudníka a pľúc," dodáva MUDr. Martin Lajoš, primár traumatologického oddelenia nemocnice v Poprade. 

Peter sa ale do nemocnice už vrátiť nemieni a lekárom do popradskej nemocnice iba odkazuje, že ich pozdravuje a ďakuje za ochotu...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.


Operácia pacienta, prác chirurga

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy