Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lukáša (22) chytili bez vodičáku. Za autoškolu ďalší trest
Zdielať na

Lukáša (22) chytili bez vodičáku. Za autoškolu ďalší trest

Mladý muž si s vodičským preukazom poriadne skomplikoval život. Najprv ho nemal a keď ho chytili policajti, dostal zákaz sadnúť si za volant. A preto sa prihlásil do autoškoly. Paradoxne tým porušil zákon. Prišli mu na to pri skúškach.

Nabúral bez vodičáku

Problémy 22-ročného Lukáša začali potom, ako na jeseň roku 2008 havaroval. "Som šoférovl bez vodičského oprávnenia a som nabúral do stromu vtedy," priblížil mladík.

Na miesto zavolal policajtov. Tí nehodu zdokumentovali, Lukáš dostal pokutu a zákaz viesť motorové vozidlá 18 mesiacov.

Chcel sa polepšiť

Medzičasom sa za iný skutok dostal do väzenia. "Ja som prišiel z výkonu trestu, týždeň na to som si chcel spraviť vodičák, tak som išiel do autoškoly," hovorí Lukáš.

Podľa dokladov, ktoré mal k dispozícii, mu totiž skončil zákaz viesť motorové vozidlá v apríli 2010. "Autoškolu si išiel robiť rok a pol po tom zákaze," doplnil Lukášov otec.

Prekvapenie na skúškach

Lukáš sa však na skúškach nakoniec dozvedel, že má zákaz viesť motorové vozidlá. Ako totiž vysvetlil hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus, trest zákazu činnosti neplynie, keď sa odsúdený nachádza vo výkone trestu odňatia slobody

Túto vec ale Lukáš netušil. Keď teda nastúpil do väzenia, lehota zákazu viesť vozidlá sa mu zastavila. Po návrate domov mu opäť začala plynúť. Do autoškoly teda chodil v čase zákazu.

Dostal ďalší trest

"Neznalosť zákona neospravedlňuje a odsúdený, ktorému bol už štyrikrát uložený trest zákazu činnosti, si mal preveriť najlepšie na súde, či mu trest uplynul," vysvetlil Tarabus.

Za porušenie zákazu mu súd vymeral ďalší zákaz. Tentoraz zákaz viesť motorové vozidlá najbližšie 4 roky. Navyše musí zaplatiť pokutu 900 eur. "Teraz mu zničili život, zas pôjde do výkonu trestu, pustili ho na podmienku," poukázal Lukášov otec.                                         

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy