Oblačno
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dôchodkyňa bez vodičáku. Prvá nehoda po desiatkách rokov
Zdielať na

Dôchodkyňa bez vodičáku. Prvá nehoda po desiatkách rokov

V utorok predpoludním v Nesvadoch, okres Komárno, 76-ročná vodička na škodovke nedala prednosť motocyklistovi idúcemu po hlavnej ceste. Tomu po páde ošetrili zranenie hlavy.

Na hlave utrpel tržnú ranu

"Ja neviem čo sa stalo, šiel rýchlo, uprostred cesty prišiel obrovský náraz, tak som sa zľakla, že som nestihla zatiahnuť ani brzdu," opisuje pani Gizka. Do boku auta dôchodkyne vrazil 36-ročný muž na skútri po tom, ako sa nedokázal autu, ktoré mu skrížilo cestu vyhnúť. Pri páde utrpel len drobnú tržnú ranu na hlave.    

"Vinu na tejto dopravnej nehode nesie vodička, nakoľko sa pravdepodobne plne  nevenovala vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke," informovala hovorkyňa policajného zboru Božena Bruchterová. Nedala totiž prednosť vodičovi idúcemu po hlavnej ceste, bez ohľadu na to, akou rýchlosťou šiel. Dychová skúška bola v oboch prípadoch negatívna.

Ešte ani raz som nespôsobila nehodu

"Šoférujem od roku 1973 a ešte som nikdy nespôsobila nehodu, raz do mňa vrazili zozadu a raz mi z auta ukradli doklady," dodáva pani Gizka. Ako 37-ročnú ju, v tom čase, do autoškoly, bez jej vedomia, prihlásil manžel.

Po 40-tich rokoch za volantom totiž pani Gizka prišla o vodičák. Požiadať oň môže po uplynutí polovice trestu, bude však musieť nanovo robiť testy z predpisov a nevyhne sa ani lekárskej prehliadke, ktorú musia absolvovať vodiči nad 65-rokov v dvojročných intervaloch.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy