Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Podarená partička si zarobila 27 000 eur. Falošnými dokladmi
Zdielať na

Podarená partička si zarobila 27 000 eur. Falošnými dokladmi

Dvom ženám a jednému mužovi sa podarilo podvodom obrať spoločnosť poskytujúcu pôžičky o veľký balík peňazí. Hlavná organizátorka už sedí vo väzbe. Všetci môžu dostať až 12 rokov basy.

Vystupovali pod falošnou identitou

Do Piešťan sa vybrala 33-ročná žena z Nemiec a 55-ročná žena a 51-ročný muž, obaja z Trnavy. Tu si podarená partia na základe podvodu zobrala 27 000 eur. Na akciu sa pripravovali dlhšie. Pripravila ju najmladšia z partie, žena z Nemiec.

"Úver získali záložným právom na nehnuteľnosť, ktorej neboli vlastníkmi. 55-ročná žena a 51-ročný muž vystupovali pod falošnou identitou ako spoluvlastníci nehnuteľnosti," informovala hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

V minulosti už boli trestaní

33-ročná žena naplánovala vopred celú akciu. Pripravila falošné občianske preukazy, poistenecké karty, výpisy z poisťovne a výplatné pásky, ktoré boli vydané na mená skutočných majiteľov nehnuteľnosti, ktorou ručili podvodníci za úver. Ako sa im to podarilo sme sa chceli opýtať priamo v spoločnosti.

Vzhľadom k tomu, že konateľ spoločnosti je údajne na dovolenke a polícia ešte prípad neuzavrela sme sa nedozvedeli, ako sa podvodníkom podaril tento niekoľkotisícový podvod. Všetci traja páchatelia boli už v minulosti trestaní. Teraz im za tento skutok hrozí väzenie na 5 až 12 rokov.

Špeciál Bez detí neodídem II. a následnú diskusiu odvysiela televízia PLUS v stredu 19. septembra od 20- tej.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy