Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Koniec prípadu. Čurkovi kanibalizmus nedokázali
Zdielať na

Koniec prípadu. Čurkovi kanibalizmus nedokázali

Prípad údajného slovenského kanibala Mateja Čurka je na konci. Polícia kauzu, ktorá zaujala celý svet, zastavila po vyše roku vyšetrovania. Pripomeňme, že Čurko zavraždil dve mladé ženy. Hrob s telami obetí našli policajti v lese pri obci Kysak.

Kanibalizmus nedokázali

"Znaleckým skúmaním z odboru súdneho lekárstva bolo jednoznačne preukázané, že dve ženy boli zavraždené a páchateľom bol Matej Čurko," uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová. Z GPS, ktoré mal pri sebe, našli policajti miesto s ich telami a v jeho fotoaparáte boli aj fotky z tohto miesta. "Všetky miesta, ktorých súradnice boli znaleckým skúmaním zistené, policajti prehľadali. Iné telesné pozostatky však nenašli", informovala hovorkyňa.

Slovenská polícia spolupracovala aj s talianskymi kolegami, ktorí objasňovali podobné prípady. "Po vzájomnej konzultácii nebol vytypovaný žiaden prípad na území Talianska, ktorý by mohol spáchať Matej Čurko," dodala Baloghová. Vyšetrovanie navyše nepreukázalo, že by spáchal akýkoľvek ďalší trestný čin, vrátane kanibalizmu, či už u nás alebo v zahraničí, Čurko zomrel vlani v máji po policajnom zásahu pri Kysaku v okrese Košice-okolie.

Za Čurkom tajný agent

Polícia mala už skôr avízo, že na internetový inzerát samovraha zo Švajčiarska odpovedal Slovák z obce Sokoľ v Košickom okrese. Ten Švajčiarovi sľúbil, že ho v lese pri Kysaku zabije. Podľa plánu mal potom mäso nakoreniť, aby telo nerozniesla zver, a postupne ho konzumovať. Cudzinec sa však zľakol a všetko oznámil polícii.

Namiesto Švajčiara tak 10. mája pricestoval vlakom do Kysaku policajný agent a stretol sa s Čurkom. Ten potvrdil agentovi, že má pri sebe pílky, nože, korenie, ako aj tabletky, ktorými ho mal uspať skôr, než ho zavraždí. Keď chceli muža zatknúť, strhla sa prestrelka. Policajti zasiahli podozrivého niekoľkými ranami, pričom údajný kanibal na policajtov vystrelil sedem rán. Matej Čurko zomrel dva dni po incidente 12. mája. Pri akcii bol zranený aj jeden z policajtov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy