Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Štvrtková nehoda na Dunaji, loď do Bratislavy havarovala
Zdielať na

Štvrtková nehoda na Dunaji, loď do Bratislavy havarovala

Jeden z katamaránov Twin City Liner, ktoré premávajú medzi Viedňou a Bratislavou, vo štvrtok podvečer narazil do brehu viedenského Dunajského kanála. Podľa správy verejnoprávneho portálu ORF sa nehoda stala krátko po 18. hodine pri nábreží Erdberger Lände, pričom sa na palube plavidla smerujúceho do Bratislavy nachádzala približne stovka cestujúcich. 7 ľudí sa zranilo...

Dvoch previezli do nemocnice

Hovorca viedenskej záchrannej služby Ronald Packert informoval o siedmich ľahko zranených osobách. Dvaja zranení boli prevezení do nemocnice. "Jedného chlapca sme s ľahším poranením hlavy previezli do nemocnice podobne ako aj ďalšiu osobu. Staršia žena si poranila koleno," informovala viedenská záchranná služba.

Cestujúcich z lode previezli autobusmi do východiskového prístavu na námestí Schwedenplatz, informuje o tom verejnoprávny portál ORF.

Loď vraj pri štarte nemala žiadne problémy. Na mieste sa však špekulovalo, že posádka neodhadla rýchlosť lode v zúženom úseku. Podľa rakúskej tlačovej agentúry však išlo o technickú poruchu - teda náhly výpadok oboch turbín. Presná príčina je v štádiu vyšetrovania. Podľa svedka si takúto nehodu výletnej lode nepamätá.

Kapitán dal spätný chod

Krátko potom, ako sa loď s prevažne rakúskymi turistami odlepila od brehu, o pár metrov ďalej narazila. Kapitán dal zrejem spätný chod, pri ktorom narazila opäť na pravý breh Dunajského kanála.

Twin City Liner premáva od roku 2006 a podľa ORF dvojica plavidiel každoročne vykoná okolo 1700 plavieb. Podobné nehody sa na Dunajskom kanáli stali aj v uplynulých rokoch, cestujúci však vtedy vyviazli bez zranení.

Podľa vyjadrenia ministerstva zahraničných vecí sa na plavidle nenachádzali slovenskí občania. Na plavidle nevznikli žiadne škody, po nehode loď odparkovali do prístavu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ORF.at

Súvisiace články

Najčítanejšie správy