Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dara Rolins (39). Od nehody päť priestupkov za volantom!
Zdielať na

Dara Rolins (39). Od nehody päť priestupkov za volantom!

Slovenská speváčka Dara Rolins to má nahnuté. Potom, čo ju súd uznal vinnou za usmrtenie z nedbanlivosti, sa na verejnosť dostali nové informácie o jej dopravných priestupkoch. Podľa denníka Nový Čas od smrteľnej nehody porušila za volantom zákon v piatich prípadoch...

Viacnásobné prekročenie rýchlosti

V pondelok poobede uznal pražský súd vinnou Daru Rolins, dostala 26 mesiaco podmienečne a za volant si nesadne najbližšie tri roky. Po skončení pojednávania sa objavili nové fakty, ktoré mali zostať utajené. Podľa denníka Nový Čas chcela dať sudkyňa speváčke trest na spodnej hranici, no svoje rozhodnutie prehodnotila.

"Vyžiadali sme si však jej kartu vodiča a zistili sme, že po nehode mala päť záznamov a nedodržala rýchlosť jazdy mimo obce ani v nej," cituje Nový Čas sudkyňu Danielu Reifovú.

Vracal sa domov z rybačky

Tragická nehoda, za ktorú bude slovenská speváčka pykať, sa stala 10. júla 2010 v pražskom Šáreckom údolí. Jindřich Rotrekl sa vracal k svojej rodine z rybačky. Na malej motorke, ktorá nedokáže ísť rýchlejšie ako 40 km/h, sa čelne zrazil s autom, ktoré šoférovala Dara Riolins. Muža okamžite previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice, kde však po troch hodinách zomrel.

Speváčka čelila obvineniu už predvlani. Štátna zástupkyňa ho však po jej sťažnosti stiahla pre nedostatok dôkazov. O niekoľko mesiacov ju obvinili znovu. Dôvodom bol nový znalecký posudok, podľa ktorého šla v protismere, a preto je za smrť vodiča zodpovedná. 

Odškodné 2 milióny

Podľa portálu blesk.cz musí Rolins zaplatiť odškodné vo výške približne dvoch miliónov českých korún. Okrem súdnych poplatkov musí Rolins zaplatiť odškodné rodine a všetky náklady spojené s pohrebom, Odškodné 270 000 tisíc musí zaplatiť vdove Rotreklové, 240 000 každej z dvoch dcér a rovnakú čiastku 240 000 Kč vnučke po motocyklistovi Jindřichovi Rotreklovi.

Keďže motocyklista strávil po nehode ešte nejaký čas v nemocnici, musí Rolins zaplatiť aj úhrady spojené s jeho pobytom v nej. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy