Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slovák (21) obchytkával v Chorvátsku na pláži dieťa!
Zdielať na

Slovák (21) obchytkával v Chorvátsku na pláži dieťa!

Potom, ako sme sa v Chorvátsku preslávili gangom, ktorý vykrádal turistom apartmány, máme ďalšiu kauzu. Chorvátska polícia totiž zadržala Slováka, ktorý na pláži v Šibeniku obťažoval malé dieťa. Polícia ho na 30 dní vyhostila, o prípade rozhodne súd.

Obchytkával intímne časti tela dieťaťa

O slovenskom údajnom pedofilovi informovala aj chorvátska tlač. V turistickom stredisku 5 kilometrov od Šibeniku si v chorvátskej rodine všimli, že mladík obťažuje ich dieťa. Okamžite to nahlásili miestnej polícii. Tá potvrdila, že 21-ročný slovák popoludní na pláži dieťa obchytkával  na intímnych častiach tela.

Slovákovi poskytli právnu pomoc

Informuje hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí SR Renáta Goldírová: "Môžem potvrdiť, že evidujeme takýto prípad v chorvátskom Šibeniku. Matka zadržaného Slováka sa obrátila na naše vysunuté konzulárne pracovisko v Splite. Jej synovi bola poskytnuta právna pomoc."

Nie je stíhaný väzobne

Podľa našich informácií Slovák v Chorvátsku nie je stíhaný väzobne, ešte dnes by sa mal údajne vrátiť na Slovensko, zatiaľ, čo v Chorvátsku ho bude zastupovať právnik. Hovorí Marica Kosor, hovorkyňa Šibensko-kninskej polície v Chorvátsku: "Polícia ho obvinila a zrušila mu u nás pobyt. Vyhostený je na 30 dní, pričom musel opustiť Chorvátsko."

Od 6 mesiacov do 5 rokov

Kedže slovenskí polciajti v Chorvátsku nemajú zastúpenie v okolí Šibeniku, tak v rámci dohody o súčinnosti pri pomoci slovenským turistom na Jadrane  asistovali českí policajti. Štěpánka Zatloukalová, hovorkyňa Prezídia PZ ČR: "Sú určení práve k tomu, aby pomohli českým či slovenským občanom v takýchto prípadoch, kedy sa z akýchkoľvek dôvodov dostanú do problémov. Aj v tomto prípade bol zaistený tlmočník."

Či je mladý Slovák vinný alebo nie, to musí doriešiť chorvátsky sud. Marica Kosor, hovorkyňa Šibensko-kninskej polície v Chorvátsku: "Trestná sadzba je od šiestich mesiacov do piatich rokov."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Dieťa_hojdačka_pláž

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy