Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Beztrestne v autobusovom pruhu. Ak budete v aute minimálne traja...
Zdielať na

Beztrestne v autobusovom pruhu. Ak budete v aute minimálne traja...

Za jazdu osobným autom v autobusovom pruhu môžete dostať pokutu 60 eur. Po lete by ste však mohli jazdiť s autobusmi a nezahusťovať tak premávku beztrestne. V aute však musia byť minimálne traja ľudia.

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik chce tento návrh prezentovať poslancom v rámci parkovacej politiky. V prípade, že by návrh prešiel, by sa pravdepodobne mohlo predísť zhustenej premávke či zápcham.

Necestujte sami

V aute, ktoré by sa chcelo preradiť do autobusového pruhu, však musia byť viac ako dvaja ľudia. V opačnom prípade bude vodič sankcionovaný. Na kraj cesty by totiž primátor postavil policajtov, ktorý by mali to oprávnenie skontrolovať koľkí pasažieri sa vo vozidle vezú.

Teória vs. prax

Či by to však v praxi policajti stíhali je otázne. Navyše by sa musela zmeniť legislatíva a vymyslieť nová dopravná značka.

Podobný systém už funguje aj v iných krajinách. Napríklad v Amerike. Tam však zákony rešpektujú, u nás by bolo zavádzanie do praxe pravdepodobne zložitejšie.  

Podľa primátora by sa v prípade realizácie návrhu stala premávka v hlavnom meste rýchlejšou, ekologickejšou či lacnejšou.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy