Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Prvý deň v práci stál muža (†48) život
Zdielať na

Prvý deň v práci stál muža (†48) život

Prvý deň v týždni, prvý deň v novej práci a nasledovať bude pohreb. Tak dopadol pondelok pre partiu robotníkov, ktorí začali prerábať strechu v areáli sninského priemyselného parku. 48-ročného muža oživovali kolegovia, hasiči aj záchranári.

Dráma sa odohrávala v 18 metroch

48-ročný Ján sa mal dcére a synovi už dva týždne sťažovať na problémy s dýchaním. K lekárovi však nešiel a naďalej pracoval po stavbách. Naraz mu prišlo nevoľno. Vypýtal si pohár vody, hneď nato odpadol a viac sa neprebral. "Aj napriek hodinovému oživovaniu sa nám nepodarilo funkciu srdca oživiť a pacient zomrel," informoval Rastislav Polačko z Falck Záchranná.

Muž podľa všetkého dostal rozsiahly infarkt. Už bezprostredne po kolapse Ján nejavil najmenšie známky života. Mimoriadne komplikovaná záchranná akcia sa odohrávala na približne 18 metrov vysokej priemyselnej budove. Hasiči preto museli použiť 30-metrový výsuvný rebrík a po ňom vynášať všetky oživovacie prístroje a záchranársku techniku.

Zachraňovali jedného zo svojich

"Za pomoci výškovej a lezeckej techniky sme nebohého zlanili až na zem," povedal veliteľ zásahu Ervín Škutka. Hasiči paradoxne zachraňovali jedného zo svojich. Muž totiž 30 rokov patril k dobrovoľnému hasičskému zboru v Belej nad Cirochou.

Lekár cudzie zavinenie vylúčil. V prípade bude ešte nariadená pitva a až tá preukáže, či za smrť 48-ročného muža naozaj môžu problémy so srdcom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy