Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vrtuľník slovenského ministerstva vnútra núdzovo pristál pri Nitre!
Zdielať na

Vrtuľník slovenského ministerstva vnútra núdzovo pristál pri Nitre!

Vrtuľník letky ministerstva vnútra musel núdzovo pristáť. Podľa informácií televízie JOJ išlo o poruchu počas letu nad Nitrou. Stalo sa to v sobotu, keď sa údajne presúval na pomoc pri pátraní po nezvestnej žene na strednom Slovensku.

Náš zdroj tvrdí, že vo vrtuľníku zrazu všetko zhaslo a vyzeralo to, ako keby všetko prestalo fungovať. Dozvedeli sme sa aj to, že pristál núdzovo v poli neďaleko Nitry. Ministerstvo vnútra nám tieto informácie nepriamo potvrdilo.

Núdzové pristátie pre technický problém

"Vrtuľník Leteckého útvaru MV SR nemal počas tohto víkendu žiadnu nehodu, pristál iba kvôli istým technickým problémom nezávažného charakteru. Pilot chcel identifikovať tento problém, a preto radšej pristál," uviedol tlačový odbor ministerstva.

Z tejto reakcie je jasné, že vrtuľník mal problém, pričom ho pilot riešil. Nevedno zatiaľ, koľko ľudí bolo na palube, rovnako ani to, či bol niekto zranený.

Nákup nových vrtuľníkov neplánujú

Pýtali sme sa aj na životnosť a technický stav našich vrtuľníkov, ktoré patria pod letku ministerstva vnútra. Zatiaľ sme sa dozvedeli iba to, že ministerstvo neplánuje investovať do kúpy novších vrtuľníkov. Podľa našich informácii sa súčasné vrtuľníky využívajú od roku 2001.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

airplanenet.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy