Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Falošný vysokoškolák (25). Oklamal rodičov a ušiel
Zdielať na

Falošný vysokoškolák (25). Oklamal rodičov a ušiel

Policajti z Partizánskeho pátrajú po 25-ročnom Martinovi. Z domu odišiel v stredu v noci. Dôvodom jeho zmiznutia je vraj to, že nedokončil vysokú školu. Rodičom tvrdil, že urobil štátnice a v deň zmiznutia mali cestovať na jeho promócie. Všetko si ale vymyslel. Do školy nechodil viac ako 2,5 roka. Doma po ňom zostali všetky veci a listy na rozlúčku.

Dvadsaťpäťročný Martin odišiel z domu v stredu v noci. Odvtedy, akoby sa pod ním zľahla zem.

Tváril sa, že je všetko v poriadku

Večer bol čakať otca na stanici. Vrátil sa zo zahraničia na jeho promócie. Tie mal mať vo štvrtok. Nič nenaznačovalo, že by mal problémy. "Prišli sme spolu domov, trochu sme ešte podebatovali o tých promóciách, čo mali nasledovať na budúci deň," povedal otec Milan Boďa.

Tesne pred promóciou zmizol

Ráno o siedmej už doma nebol. Rodičom nechal list na rozlúčku. V ňom sa dozvedeli, že Martin do školy nechodil viac ako dva roky. To, že urobil štátnice a čakajú ho promócie si vymyslel. "Dva - tri týždne pred štátnicami prechádzal počítač, akože sa pripravuje na štátnice, tak ja som bol v tom, že sa pripravuje na štátnice," skonštatoval otec študenta.

Opak bol pravdou. Martin už dávno do školy nechodil. Rodičom to ale nechcel povedať. Radšej zvolil odchod z domu. "Prišlo mu to buď ľúto, možno sa aj hanbil, že asi pravdepodobne nezvládol školu," myslí si Milan Boďa.

Odišiel bez vecí...

Doma nechal všetky svoje veci a doklady. Bol vášnivým turistom, a tak nie je vylúčené, že sa zatúlal do hôr. Tie v piatok prečesávali policajti a záchranári. "Pri odchode z domu mal pravdepodobne oblečené tmavé respektíve čierne tričko, tmavú mikinu, tmavé tepláky a obuté mal botasky," priblížila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Martinovi najbližší prosia každého, kto ho videl, aby zavolal na linku 158. "Šliapnuť vedľa môže každý, keď sa vráti všetko sa spraví. Máme ho radi, čakáme na neho," odkázali Martinovi smutní rodičia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy