Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pozor na Facebook! Zlodeji vykradli vilu podľa fotografií
Zdielať na

Pozor na Facebook! Zlodeji vykradli vilu podľa fotografií

Šokujúci prípad sa stal v Rakoviciach neďaleko Trnavy. 5-člennú rodinu prepadli neznámi muži v rodinnom dome. V spánku ich zviazali a okradli. Vedeli totiž, že tam nájdu peniaze a šperky.

Na prosby rodičov nechali pokojne spať len najmladšie-10-ročné dieťa. Nie je vylúčené, že si banditi informácie zistili cez internet. Tento prípad vyšetruje už viac ako týždeň trnavská polícia. Pátra po mužoch, ktorí v noci po druhej hodine prepadli majiteľov. Zviazali muža, ženu ich dcéru a syna tak, aby sa nemohli brániť a dom vylúpili. "Môžem potvrdiť, že polícia vyšetruje lúpež, ktorá sa stala v obci Rakovice 3. júna v noščných hodinách," uviedla hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. 

Prepadli dcéru

Lupiči sa do alarmom zabezpečeného domu dostali tak, že najskôr prepadli podnikateľovu dcéru, ktorá sa skoro ráno vracala domov z akcie v neďalekom podniku. Ako následne zaútočili na jej spiacich rodičov, brata a či použili aj zbrane polícia zatiaľ tají. "...Viac informácii v tejto chvíli nemôžeme poskytnúť," povedala Kredatusová.

V tomto prípade nie je vylúčené, že si zlodeji našli svoj tip na internete. Dedinčania o tejto lúpeži vedia a niektorí tušia, prečo si lupiči vybrali práve spomínanú rodinu. To, že v dome určite nájdu drahé šperky vraj mohli ľahko odhaliť priamo na sociálnej sieti Facebook.

Tam si deti vraj zavesili svoje súkromné fotografije z ktorých sa dá zistiť napríklad to, aké klenoty nosí ich dcéra. Rodičov sme v ich dome ani na ich mobile nezastihli, i keď vedeli, že sa o prípad zaujímame. "Boli tu, ale kam išli, nepovedali," tvrdí miestny obyvateľ.

Pozor na súkromie!

Sociálne siete zločinci často využívajú na vyhľadávanie svojich obetí. Najviac o sebe a svojom súkromí na sieti prezrádzajú najmä teenageri. "V Spojených štátoch amerických tieto problémy jednoducho sú. Boli vytipované deti z bohatých rodín a zase na základe pospájania nejakých informácií dokázali úspešne vykradnúť dom takejto obete," tvrdí bezpečnostný konzultant Ľubomír Kopáček.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy