Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pouličná hádka sa skončila smrťou Mareka (24)
Zdielať na

Pouličná hádka sa skončila smrťou Mareka (24)

24 / ročného Mareka z Ružinova na zastávke MHD vo Vrakuni zabil útočník úderom päsťou do tváre. Chlapec padol na zem a viac sa z bezvedomia neprebral. V nemocnici pár hodín po konflikte zomrel. Všetko sa to stalo vlani 19. novembra. Prípad nezmyselnej pouličnej agresivity ide pred súd.

Marek sa vracal z Vrakune, z narodeninovej oslavy, a na zastávke sa len zastal kamaráta, ktorého napadol neznámy muž pri automate na lístky. Cynický útočník po smrteľnej rane chlapcovi v bezvedomí adresoval mrazivé slová. "Keď odchádzal, tak Marekovi povedal, dobrú noc," hovorí otec obete nezmyselného útoku.

Zlyhalo mu srdce

Marekovi už  nepomohla ani okamžitá operácia, zlyhalo mu srdce.  "Stále som verila, že je mladý, že to zvládne," vzlyká jeho mama.

Chlapec sa vrátil minulý rok z Austrálie a mal 1. decembra nastúpiť do novej práce ako administratívny pracovník úradu práce,  kde aj posledné mesiace praxoval. "Vždy hovoril, mami, mne sa nič také nestane...Teraz ale takí všelijakí debili chodia po ulici.., len prejde okolo teba a pichne ťa nožom. Neviem, čo toto dnes je, kedysi takéto niečo neexistovalo...." dodáva uplakaná mama.

Agresívneho mladíka spoznali Marekovi kamaráti

Polícia na druhý deň zverejnila identikit páchateľa. Útočníka z Vrakune nakoniec spoznali Marekovi kamaráti. Bol ním Filip z Vrakune. Polícia 11. mája definitívne ukončila vyšetrovanie.  "Obžaloba v tejto veci bola podaná na Okresnom súde v Bratislave  24. mája," tvrdí Pavol Adamčiak hovorca Krajského súdu v Bratislave.

Útočníkovi kamaráti po odvysielaní reportáže v decembri 2011 zaplavili našu internetovú stránku komentármi k reportáži a tvrdili, že Filip nikoho nezabil a vraj to preukáže aj vyšetrovanie. Čo sa napokon nestalo. "V tomto prípade vyšetrovateľ obvinil 27-očného. Filipa z Bratislavy z výtržníctva v súbehu s trestným činom zabitia," konštatuje hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave František Peczár.

Útočníkovi hrozí 3-8 rokov basy

Polícia teda uzavrela prípad s nekompromisnou kvalifikáciou pre obvineného.
"Za tento skutok v tomto prípade, po dokázaní viny, hrozí obvinenému 3-8 väzenia,
" dodáva František Peczár. Sudca Okresného súdi Bratislava II. vytýčil hlavné pojednávanie na  25. júna.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

24-ročného Mareka z Ružinova na zastávke MHD vo Vrakuni zabil útočník úderom päsťou do tváre.  Chlapec padol na zem a viac sa z bezvedomia neprebral. V nemocnici pár hodín po konflikte zomrel. Všetko sa to stalo vlani 19. novembra.  Prípad nezmyselnej pouličnej agresivity ide pred súd.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy