Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prehrešky Slovákov v zahraničí. Drogy, alkohol aj iné mravy
Zdielať na

Prehrešky Slovákov v zahraničí. Drogy, alkohol aj iné mravy

Slováci nie vždy robia svojej krajine dobré meno v zahraničí. K prvému aprílu bolo vo výkone trestu v zahraničí viac ako 650 našich občanov. Dôvody sú rôzne. Od krádeží cez výtržnosti až po pašovanie drog. Stáva sa však, že Slováci majú počas zahraničnej dovolenky problémy so zákonom úplne zbytočne a často aj nevedomky.

Najväčšie množstvo trestných činov sa Slováci dopúšťajú v Čechách, Poľsku a v Rakúsku. Problémy majú ale aj v Británii a v Taliansku. Najčastejšie nedodržiavajú dopravné predpisy, šoférujú pod vplyvom alkoholu alebo sa správajú agresívne v baroch a na diskotékach. V ostatnej dobe sa však rozmohol aj oveľa vážnejší problém. "Pašovanie narkotík našimi občanmi. Dokopy ich máme 22," uviedol riaditeľ Konzulárneho odboru MZV SR Igor Pacolák.

Drogy z Južnej Ameriky

Drogy sa snažia Slováci dovážať najmä z Južnej Ameriky. "Podmienky vo väzniciach juhoamerických sú neporovnateľne horšie ako povedzme v Európe," tvrdí Pacolák. Najviac odsúdených je v Buenos Aires a v Ríme. Naši obyvatelia však už spoznali aj väznice v Tokiu či v New Yorku.

Iný kraj, iný mrav

Mladí ľudia a tínedžeri si radi na dovolenku pribalia aj marihuanu. Najmä keď cestujú autom do krajín v Európe. Ministerstvo zahraničných vecí preto upozorňuje, že to nie je dobrý nápad. Naše ambasády však počas leta riešia aj kurióznejšie prehrešky voči zákonu. "V niektorých krajinách sa inač prihliada na kontakt medzi pohlaviami. Kontakt, ktorý je u nás bežný sa môže tam vyšetrovať a mladý človek môže skončiť vo väzení," dodáva Pacolák.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy