Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Cap záhradníkom! Policajt-lupič dostal 7 rokov basy
Zdielať na

Cap záhradníkom! Policajt-lupič dostal 7 rokov basy

Sedem rokov strávi za mrežami bývalý príslušník trenčianskej pohotovostnej motorizovanej jednotky. V priebehu necelého roka štyrikrát prepadol pobočku banky v Oslanoch. Lúpil so služobnou zbraňou v ruke. Z banky postupne vzal viac než 8000 eur.

Bývalému policajtovi, ktorý štyrikrát vylúpil tú istú banku odvolanie nepomohlo. Senát krajského súdu potvrdil, že sedem rokov musí stráviť za mrežami.

Lúpil so služobnou zbraňou

Počas prvého prepadu vtrhol do banky na pravé poludnie s kuklou na hlave. V rukách držal služobnú zbraň. "Robil také veľké kroky, až som sa zľakla, že to ide lucifer," spomína na okamihy hrôzy svedkyňa prepadu. "Mieril na mňa pištoľou a prikázal mi, aby som si ľahol," dodáva ďalší svedok.

Prepad banky sa mu zapáčil

Z banky zobral policajt-lupič viac ako 2000 eur. To ho povzbudilo a v priebehu pol roka ju prepadol ešte trikrát! V poslednom prípade si dokonca poradil aj s SBS-károm. O pár mesiacov ho priamo v práci zadržali kukláči.

Sedemročný trest sa mu zdal privysoký

Okresný súd v Prievidzi mu vymeral sedemročný trest. Jemu sa však zdal prísny a odvolal sa. Včera predstúpil pred senát krajského súdu. "Jasné, že ma to mrzí! Bohužiaľ. nedá sa to vrátiť späť," kajal sa pred súdom Anton K.  Obžalovaný žiadal súd o mimoriadne zníženie trestu. K lúpežiam ho podľa jeho slov dohnali dlhy. "Chcem byť čo najskôr doma. Nie som nebezpečný človek pre spoločnosť," dodal.

Súd ale neobmäkčil

Krajský súd na jeho slová nedal a potvrdil, že za mrežami strávi sedem rokov.
"Odvolací súd dospel k záveru, že všetky argumenty obžalovaného majú význam pri treste, avšak v danom prípade nie je možné ich zohľadniť, nakoľko sa skutku dopustil štyrmi čiastkovými útokmi," vysvetľuje Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Policajt - lupič dostal sedemročný trest

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy