Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalší falošný certifikát! Kšeftuje s nimi slovenská agentúra
Zdielať na

Ďalší falošný certifikát! Kšeftuje s nimi slovenská agentúra

Prípad ilegálneho obchodovania s falošnými certifikátmi má zaujímavé pokračovanie. Potrebuje ich totiž každý, kto chce pracovať ako opatrovateľ/ka v Rakúsku či Nemecku. Najnovšie sa nám však podarilo odhaliť agentúry, ktoré na tieto kšefty zneužívajú akreditácie Ministerstva práce. Aj týmito dôkazmi sa už zaoberá polícia a kompetentné úrady...

Certifikát bez kurzu za 150 eur

Za necelý týždeň sa nám podarilo získať už druhý certifikát, ktorý bol vyhotovený protizákonne. Falzifikát certifikátu Červeného kríža polícia podrobila expertíze a ženu, ktorá sa nám ho pokúsila predať za 130 eur, ste polícii pomohli identifikovať práve vy.

Druhý certifikát vyrobila agentúra žene, ktorá sa náročného 6-týždňového kurzu opatrovania rovnako nezúčastnila. No môže s ním opatrovať v Rakúsku bezvládnych ľudí. Bez ohľadu na to, či potrebné zručnosti ovláda alebo nie. "Áno, stál ma 150 eur a vyrobili mi ho bez absolvovania kurzu," potvrdila žena, ktorej bol vydaný.

Agentúra zneužíva akreditáciu ministerstva

Podľa našich zistení slovenská agentúra, ktorá kšeftuje s certifikátmi, vlastní akreditáciu ministerstva práce na realizáciu kurzu opatrovateľa! Všetky dôkazy sme už odovzdali kompetentným úradom.

Tie upozorňujú, aby ktokoľvek z vás, kto si takto certifikát zaobstaral, zvážil, či ho použije, alebo pomôže odhaliť kšefty, na ktoré môže doplatiť ťažko chorý človek odkázaný na kvalifikovanú opateru. Policajné vyšetrovanie je rozbehnuté, trestné stíhanie vedie polícia v Nitre a o podozrivé agentúry sa už zaujímajú úrady.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy