Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Preľaknutí turisti! Na muflóny sa vrhli zúrivé psy
Zdielať na

Preľaknutí turisti! Na muflóny sa vrhli zúrivé psy

Poľovníci, ktorí sa starajú o muflóniu zvernicu nad obcou Lozorno neďaleko Bratislavy, sú nahnevaní. Včera večer im tam svorka túlavých psov roztrhala 4 chovné zvieratá. Prípad rieši už aj polícia.

Poľovníci dvoch psov zabili

Poľovníkov, ktorí majú na starosti chov muflónov, zavolali na miesto turisti. Tí zbadali ako pri plote svorka štyroch ovčiakov trhá zvieratá. Poľovníci zakročili a dvoch zúrivých psov zastrelili priamo pri tom, ako muflónov trhali. Ďalší dvaja vlčiaci zatiaľ utiekli.

Jeden zo psov, ktorý utiekol, mal údajne aj identifikačnú známku, podľa ktorej by sa im ľahšie podarilo nájsť majiteľa. Poľovné združenie už v tomto prípade podalo trestné oznámenie na neznámeho majiteľa psov. Tomu svorka pravdepodobne pred časom utiekla.

Útočili, lebo mali hlad

Podľa viacerých svedkov v lesoch v okolí Lozorna už niekoľkokrát videli spomínanú svorku túlavých psov. Dokonca aj ako naháňajú zver a snažia sa ju uštvať. Podľa poľovníkov, ovčiaci roztrhali muflóny zrejme preto, že boli hladní alebo svorka lovila len z inštinktu. Spôsobili však niekoľko tisícovú škodu.

Muflóny_psy_roztrhané_tráva_veľa zelene_raster

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy